Monday, October 17, 2011

rajin ker?

rajinnye la debot ni? (ish3.. x malu tol puji diri sendiri)... korg tau x pe bende ni? x kan x tau.. klu x tau ni la goodies beg.. slalunya klu ada benda ni mesti utk kenduri kawin kan? debot nak kawin ker? nehi3... belum lagi nak kawin.. sbb x kerja lagi.. 22 okt ni ada majlis cukur jambul anak buah aku.. so, jdnye acu die ni merajinkan diri buat benda ni.. (pdhal mak suruh buat).. rase dah mcm ank aku pulak yg nak cukur jambul.. aku yg wat sorg2 bende ni.. mak bapak ank buah aku senang je nati x yah buat.. yela diorg kerja..xpe2.. kasi tolong.. k la.. malas nak mencarut2 bagai kat sini..huhuh.. nak sambung buat.. wlpun nampak dah byk tukan.. tp sbnnyer tu baru separuh.. ok down! byk lagi x siap..
..tata...

Friday, October 14, 2011

::..pefume..::

perfume?...
sapa yang x suka dgn perfume x tau la nak ckp pe.. mayb org tu ada alahan sampai x boleh bau perfume..
aku dgn perfume ni memg x boleh dipisahkan.. sejak zmn sekolah lagi aku dah pakai perfume n beli perfume.. klu nak keluar dari rumah x sah klu x pakai perfume.. mcm x lengkap plak hidup klu x pakai perfume..
aku memg dah membeli perfume sejak zmn sekolah.. tp secara jujur aku pakai ikut kemampuan aku.. dulu pun along aku memg jd tukang beli perfume aku.. sbb die keje kan.. aku dak sekolah.. bila dah abis jer.. call la dia.. "along, belikan 1 perfume utk adik".. wah2.. order je kojenye kan... tabiat aku pulak klu dah abis perfume tu, botolnya memg aku kumpul.. sbbnye mcm2 bentuk.. dah banyak jugak aku kumpul.. tp ade yg terpecah la bile bertukar bilik kat dlm rumah ni.. syg tol.. nak tgok koleksi tu?
tu die.. x la banyak mane pun.. tp klu ade yg perasan.. dlm koleksi tu ade botol minyak wangi pmpn..huhuh.. aku ni x kisah la tu minyak wangi pmpn ke.. as long as bau die x la terlalu ladies.. n sedap utk dibau oleh aku n org yg lalu lalang sebelah aku.. paling yg aku suka perfume emergency.. perfume ni wangi sgt.. kdg2 ade perfume lelaki yg baunye keras.. menusuk sgt bila bau. tp yg ni sedang2 jer.. ni hadiah dari along aku sempena hari jadi aku.. suke2... e-designer collection pun ok jugak.. yg ni ade jual kat cosway.. ade lagi minyak wangi yg dah tgal sikit.. tp malas nak masukkan dlm koleksi selagi ianya x kering kontang..huhu.. so lepas ni klu sape nak bg hadiah kat aku sila la beri perfume (muke x tau malu tol) sbbnya aku akan ingat sampai bila hadiah tu sbb wlpun dah abis, botolnya masih disimpan dan dijaga dgn baik...

Monday, October 10, 2011

can you speak in english?

gara2 selalu layan lagu dlm album "all your love" by dato siti nurhaliza, aku dah mula berangan2 nak ckp bi jer selalu (kepoyooan disitu).. hahah... ni cover album siti yg terbaru
tu dia.. aku mcm down sikit bile tgok cover album terbaru dia ni.. sbb album2 dia yg b4 tis lagi cantik covernya.. ok.. just 4 get pasal cover album ni.. bile dah dgr lagu siti dlm album ni.. aku rasa lagu2 die memg best.. memg ala2 album artis luar negara.. konsep lagu ala2 celine dion & mariah carey.. konsep album lain daripada album yg sebelum ni.. kalau korg nak dgr p la beli album ct ni..
tolak ke tepi pasal lagu2 dlm abum ni kejap.. perkara yg aku nak ckp kat sini pasal kegigihan ct ni buat album ni.. semua tahu yg ct ada masalah nak bertutur dalam bhs inggeris.. tp dia mencabar diri dia dgn menghasilkan album ni.. tu yg aku puji.. biar lah ape org nak kata.. klu kiter sendiri x berubah mcm mane nak bagus bi kitekan.. 
persepsi yg paling aku x suka terutama dalam kalangan masyarakat melayu.. bukannya aku nak memburukkan kaum aku.. tp aku nk mereka sedar.. bila sesorg cakap dlm bahasa inggeris mula lah nak cop org tu berlagak la sbb die ckp bi.. lepas tu bila salah ckp dlm english mula la nak kutuk bagai nak gile.. mcm mane la org lain nak maju.. klu salah cakap tu ape salahnya org yg dgr tu tahu, tolong betulkan.. ni tidak.. diejeknye pulak.. ish3.. tp x semua berperangai mcm ni.. ade jugak yg baik x buat mcm tu.. aku pun sendiri mengaku aku x fasih bertutur dalam bhs inggeris..
masa zaman sekolah dulu aku memg suka subjek bi.. sbb nye ckgunya la.. bukan aku salah 100% ckgu tu.. tp die lah pendorong aku jd x suka.. sbb ape aku ckp mcm tu.. ckgu bi aku ade yg garang.. ade ke pelajar salah jwb bayk di balingnye buku ke lantai (nasib bukan aku).. time mengajar salah jwb sikit kene marah.. lepas tu ade lak yg suke menyindir klu x dapat jwb atau salah sebut satu2 perkataan tu (yg ni aku pernah kene.. aku ingat muke ckgu tu lagi).. lepas tu ade ckgu cepat  mengeluh dengan pelajar yg x dapat baca artikel yg die bagi.. ish3.. aku harap semua yg berlaku tu aku jdkan pedoman supaya bila aku jd ckgu nanti aku x jd mcm tu..
nak share 1 video ni ngn korg
(KLIK PERKATA DI ATAS KALAU NAK TENGOK)
aku puji ct sbb die ade keberanian utk tampil dlm talkshow english ni.. even die sendiri tahu tahap keupayaan die bertutur dlm bi, dah la live yer.. pengacara pun membantu jugak.. wlpun nampak slalu menyampuk tp sbnrnye dia nak membantu ct.. yela.. klu x nati dah tergagap plak kan.. salute la kat u ct!
the moral of story: kita sendiri kene berubah utk meningkatkan lagi kemantapan bi kiter..

p/s: aku rase ade yg sentap baca nanti.. dah la aku duk sibuk citer sal ct.. aku bukan nak ampu lebih2.. cuma ckp yg benar dimata aku.. pasal pglmn aku bljr bi kat sekolah tu klu ada sape2 terasa, aku mtk maaf.. :)

Sunday, October 2, 2011

wedding of the year.. yeke?

assalamualaikum whb..
sana sini sibuk memperkatakan pasal perkahwinan  norman hakim & memey... 
perkahwinan ni di katakan wedding of the year.. yeke?
penajaan sampai 12 juta.. peh!sape x suka beb.. kalau aku kawin nati ada org nak taja mcm tu aku pun suka.. ahaha.. tapi sapakah aku? loading jap.. sapalah nak tajakan..huhuhu
aku cuma tertarik nak cakap pasal gaun pengantin si memey ni.. bukan ape.. cuma aku rasa mcm nampak murah wlpun dikatakan berharga juta.. cuba tengok ni
fesyen ape pun aku x tau la nak ckp.. detail sgt serabut.. memg la aku x de ilmu dalam bidang fesyen.. tp org yg xde ilmu fesyen pun tau baju ni x lawa.. sori
yg ni bg ok2 jer la.. cuma aku rasalah klu gaun kawin perlu ke singkat mcm ni? ni la baju yg ade pearl dari rafellsia tu.. ish3.. biase jer.. ni yg nak dimasukkan dlm muzium.. ish3.. bagi aku la baik suh jer pereka tempatan yang buat then tmpahkan detail (pearl) kat baju tu.. macam baju siti nurhaliza kawin dulu.. aku rasa pereka tempatan wat baju lagi lawa.. jum imbas balik baju kawin siti nurhaliza tu
berganda2 lagi lawa baju siti ni aku rasa.. aku bukan bias sbb aku peminat siti.. tp masalahnya lagi cantik dan sopan.. even baju siti ni dah berapa thn yg dulu tp bila display thn ni nampak masih lagi trendy.. berbanding gaun memey pakai tu.. Gaun putih Siti disulami 8,888 butiran mutiara asli rekaan Khoon Hooi berharga RM300,000, ketika bertemu peminat di balkoni tingkat 3 KLCC. berbanding baju memey yg sgt mahal tp kelihatan murah.. sori... at least baju siti ni dah letak kat muzium tp masih sedap mata memandang yer.. huhuh.. kot peminat2 memey yg sentap bace entry ni sori la yer.. just pendapat aku jer.. tp aku tgok ramai jugak org yg x puas hati dgn konsep perkahwinan die jugak.. 2 terpulang la.. diorg pun dah selamat berkahwin.. kita ni sebagai manusia biasa mendoakan kebahagiaan mereka sehingga ke akhir hayat..
amin

p/s: lately sik feeling2 kawin je la.. mungkin sbb rakan2 sekeliling dah ramai yg kawin.. huhuh

Saturday, October 1, 2011

hari konvokesyen

masih lagi mood konvo even dah beberapa hari berlalu.. just nak sharing ngn member2 blog yg lain. x nak membebel melampau.. so, layan je la gmbr2 ni

wajah yg sgt cover bile dah dapat ijazah.. cover takut topi jatuh atau pun tersungkur atas pentas..huhu..
antara rakan2 kelas pendidikan khas 07/11
famili yg sudi hadir meraikan kejayaan aku.. thanks a lot
muka puas bila dah dpt ijazah setelah 4 thn duk terperap kat ukm? yeke duk terperap jer? loading! hihih
lastly, thanks pd mereka2 yg sudi memberikan hadiah ni pd aku sempena konvokesyen ni.. 
a million thanks to u

p/s: konvo dah.. skrg ternati2 bila nak posting.. bg adik2 yg nak masuk u tu sila rajin blaja yer.. usaha tangga kejayaan.. :)

Thursday, September 29, 2011

MY GRADUATION DAY

syukur alhamdulillah
27.September.2011 adalah tarikh keramat dalam hidup aku bila aku dah pun memegang Ijazah Sarjana Muda Pendidikan, UKM
sapa sangka masa beredar begitu pantas.. setelah 4 thn aku bergelumang dlm hidup sbg pelajar universiti, akhirnya segala usaha selama ni terbalas.
suatu ketika dulu :
  • aku bukanlah seorang pelajar yang pintar semasa zaman sekolah.. upsr pun x dapat 5a..
  • masa sekolah menegah aku dari form1-2 aku ditempatkan di kelas yg ketiga.. kemudian, usaha demi usaha aku terus melompat kelas yg pertama.. masa tu agak menjadi isu dikalangan guru.. ye la aku ni bukan pelajar yg pintar. dengan aktiviti kesenian aku yg lebih menonjol di sekolah menyebabkan guru2 x except aku boleh masuk kelas 1st.. bila pmr aku hanya dpt 1a shj.. dengan persaingan yg hebat bile aku dah masuk kelas 2.. tp dari situ aku bergaul dgn pelajar2 yg pintar dan buatkn aku semangat nak bljr.
  • masuk form4-5 aku ditempatkan kelas sains fizikal.. spm pun x berapa bagus.. dpt 2a shj.. jd jgn berangan masa tu nak masuk u.. 
  • bila masuk form6.. aku memg semangat sgt.. dgn bimbingan guru kesygn aku ckgu nazri buatkan aku lebih semangat bljr.. klu xde die aku rasa aku x kan sampai ke tahap ni.. bermula dari exam percubaan aku diangkat sbg pelajar terbaik.. kemudian bila stpm aku terpilih sbg salah seorg pelajar cemerlang.. masa tu ramai ckgu bukak mata.. ye la.. spt aku ckpkn.. diorg x except aku boleh jd mcm tu.. aku pernah nagis bila ada seorg guru tu mempertikaikan aku mcm mane boleh jd pelajar cemerlang.. tp skrg aku dah buktikan kat dia.. bukan aku nak bongkak.. tp aku nak jgak bterima kasih kat die.. klu x sbb petikaian dia tu x kan buat aku lebih berusaha sehingga berjaya ke tahap ni..
bila masuk universiti:
  •  sikit aku x pernah terbayang yg aku akan menjejakkan kaki ke universiti.. dulu aku takut nak masuk u sbb aku rasa pembelajaran sgt tough dan aku takut x mampu nak bawak..
  • aku x nak amik kos pendidikan. dulu aku protes.. tp skali lagi atas nasihat ckgu nazri dan mak ayh aku amik kos ni.. mula2 aku mcm beperang dgn diri sendiri.. tp lama kelamaan aku boleh terima dan aku rasa ini yang sesuai dgn aku.. bila aku dah start praktikal aku dah dpt membayangkan keadaan sbnr bila aku akan jd ckgu.. 
  • sem 1 aku rasa mcm lost.. mana x nya.. pembelajaran yg berbeza.. buat aku rasa give up.. tp aku x leh berpatah kebelakang.. aku teruskan jugak.. usaha dan terus usaha.. setiap sem keputusan yang aku dapat semakin meningkat.. alhamdulillah.. dgn aku mencipta rekod sendiri bila aku dpt anugerah dekan 3 sem berturut2.. tu adalh rekod peribadi yg aku buat.. dan result praktikal yg x dijangka buat aku rasa lebih bersemangat..
semua coretan yang aku buat bukan atas dasar aku nak menunjuk.. cuma aku nak jdkan iktibar kepada diri aku.. klu anda juga membaca boleh dijadikan teladan.. kalau kita bermula dari tidak pandai x semestinya kita x boleh berjaya.. usaha dan terus usaha pasti kiter akan melangkah maju.. sbg org sekeliling kita perlu memberi sokongan.. apa yg aku rasa dulu bila aku rasa x dipandang akan boleh maju buat aku mahu lebih maju.. ermm..ckgu2 sekolah aku rasa kene ubah persepsi.. kdg2 pelajar yg lebih menonjol dalam bidang bukan akademik di sekolah x semestinya mereka bodoh.. tp sbg guru bimbingan yang diberikan mampu menyuntik semangat pelajar utk menjadi cemerlang.. jika kita tidak merubah diri kita utk berjaya, pasti kita akan berada di tahap yg sama.. yakin pada diri sendiri..

p/s: rasa entry ni terlalu skema.. tp x pe la.. utk entry kali ni jer.. huhuh..

Sunday, August 14, 2011

si cute

iiii.. name tite aiman hakim.. tite tuka tengok upin ipin
tu dia anak buah aku! lme x jumpe ni.. al maklum la.. since blaja kat ukm tu jarang la jumpe die kan.. katenye acu die sibuk stdy hingga mendapat anugerah diraja utk konvo nati *ketawa*.. ari ni meriah sgt sbb semua adik bradik aku balik.. jd riuh rendah la umah pak talib dgn sore cucu2nya.. si kenit ni umur 2 thn lebih.. sbb nye die ni jarang jumpa aku, mula2 takut la dia.. tp bila umpan dgn cite upin ipin kat lappy aku ni.. terus dah x takut dah.. sik nak bkubang kat bilik aku je le kejenye..
comelkan.. pandai posing dpn kamera.. sape la ajo ni kecik2 dah pandai posing ni.. ish3.. aku ni x pandai posing pun dpn kamera.. malu2 jer.. (loading!!)*ketawa lagi*
esok smua nak balik dh.. mesti sunyi balik rumah ni.. tgu raya nati pasti riuh..
*smile*

Thursday, August 4, 2011

selamat berpuasa

salam ramadhan..
alhamdulillah, hari ni dah masuk hari yg ke-4 kita semua umat islam berpuasa..
so mcm na dgn pose korg kali ni?
sepenuhnya aku berada di rumah utk pose kali ni.. kalau selama 4 thn dulu berpose sbg student, now pose sbg penganggur.. hihih..
alhamdulillah kali ni setiap hari dpt berbuka pose bersama mak ayah.. besar nikmatnye bila berbuka bersama mereka..
semoga pose anda kali ni dilakukan dgn penuh bermakna
selamat berpuasa

Sunday, July 31, 2011

litchin hi tea

bertuah!
ape yg bertuahnye? aku ditaja.. amboi statment.. pasang sugar mummy ke nak kene taja bagai.. huhu.. act, my sir (ckgu sekolah menengah aku) ajak tengoj show penyanyi tersohor berzaman iaitu aishah.. sapa yg x kenal x tau la nak ckp.. dienye lagu popular "janji manismu" yg sampai skrg masih segar.. n byk lagi la lagu popular die mcm camar yg pulang, kemaafan dendam yg terlerai, n byk lagi la..
act, ckgu aku pun nak jumpe die nye best fren mase zaman mrsm dia.. so, diorg ni pengguna produk ni.. tat y leh join hi tea ni.. so, dia pun angkut la aku skali.. dh org byrkan duit table jd aku g je la kan.. hihih..
shownye kat bapu pahat johor.. kitaorg sampai lewat.. sbb tersesat..  seriusly sepanjang jln tu susahnye la nak cari papan tanda yg sgt minimum untuk dijadikan panduan ke sana.. tu la ckgu aku pun satu x pakai gps.. zaman dah moden nak jugak ikut instinct katernye.. pernah lalu jln2 ni.. tp beberapa tahun yg lepas.. ayo.. loading jap ngn statmentnye tu..
sampai je aishah lum nayi lagi.. so, kitaorg sempat cit cat ngn kwn my sir tu then makan segala.. lepas tu baru la kak aishah stat nayi.. oh god! sore die memg tiada tolok tandingan yer.. mantap sgt sore dia.. masih spt dulu.. bila dengar dlm cd sore die dah sedap tp bile dgr dia nayi live lagi bertambah sedap..
finally dpt bergmbr dgn die.. dulu pernah jugak tengok show die kat ukm.. tp x sempat nak bgmbr.. masa ni die tengah nayi.. tp die sporting.. dia akan pergi ke meja2 utk bergmbr mase menyanyi dgn syarat sape angkat tgn dulu die akan pergi ke meja tersebut.. bila dah last tu semua suh die nayi kat stage.. then aku, my sir n kwnnye berani mati dtg kat die n mtk izin bergmbr.. n she ok..sambil menyanyi lagu janji manis mu sambil bgmbr..hihih
tis is my sir n his best fren.. memg sporting gile.. i fun sgt mase dekat situ
the end

Saturday, July 30, 2011

come again

since april i aku dah pun tamat pengajian di ukm.. so, aku dah x jejak kaki ke area bangi la.. utk ape lak nak ke sana buat masa terdekat ni kan. konvo bulan 9 nanti.. kisahnya, aku kene p ukm semula sbb aku kene amik transkrip dan surat pengesahan senat utk aku hantar salinan tersebut kepada KPM sebagai bukti aku dah tamat pengajian.. bermaksud, scolarship aku pun ditamatkan la jugak.. sedih!! (bis kau ngat KPM nak taja seumur hidup ker?)
1s time aku diberi kebenaran utk drive kete dari gemas ke bangi.. tu pun mula2 bapak den x kasi..huhu.. tp dah anaknye ni degil.. lastly dapat gak.. tp ade kwn aku angkut skali wat teman.. yela, p sorg2 pun bosan.. bile ade member dlm kete tu leh lak melaha memekak sikit.. x la mengantuk.. thanks to syida & alin sbb duk sudi meneman aku..
b4 dtg aku dah janji nak jumpa dgn my ex-rumet.. dia pun keje sementara dekat puri pujangga ukm.. (skrg dah bhenti kerja dkat pjaya).. sanggup die amik emengency leave utk jumpe ngn aku.. terharu sy *muke gembira*.. plan punya plan. 1st thing yg kitaorg buat p karok.. huhuh.. memandang kan 2 pmpn ni lum pernah karok kat tempat kitaorg berdua slalu chill ni, jdnye kitaorg bwk la dia.. melalak sampai 2 jam.. umpama konsert kt IB yer.. hihih..
lepas tu p pulak ke putrajaya sbb nak g FLORIA.. my luvly sir kirim belikan orkid utk die.. sbb tu hobi baru dia yer.. tanam orkid.. nak jdkan laman rumahnya umpama taman orkid..
jum layan gmbr2 tersebut
ok.. done!.. byk sgt gmbr n malas nak upload dgn line tenet yg mencabar kesabaran..
 
p/s: teruja masuk rose house

Tuesday, July 26, 2011

my passion : make up

seriusly, dulu aku x sangka yg aku ade bakat nak solek2 org ni.. klu lelaki yg dikaitkan dengan solekan ni memg la org akan pandang serong.. mesti di cop golongan adik2.. tp lantak la org nak kate ape.. bukannye aku nak memondan bagai..n bukan aku menyolek diri aku jd perempuan.. cume aku nak mengembangkan bakat aku.. bila seseorg puas hati dengan hasil kerja aku, x dpt aku nak gmbr kan betapa girangnye hati sbb ade org menghargai hasil kerja yang dibuat.. skrg ni sikit demi sikit aku menapak untuk memajukan diri aku dalam bidang ni.. mana tau rezeki tu ada kan.. insya allah.. 
amin..
since aku kerja sementara ni, aku dah bergaji sikit n aku nye duit hasil make up org kat zaman u tu aku beli la brg2 mekap utk kerja2 ni.. then, utk mengorak langkah dengan lebih maju aku kene wat profile work hasil kerja2 aku.. jd baru2 ni.. geng2 aku menjadi supporter aku utk hasil kerja2 ni.. special thank tu nadzariah, fadil n alin sbb sudi jadi model aku.. jom layan pic2 diorg..
ni la tiga insan yg sudi membantu.. kemudian konsep bergmbr act like pulang ke kampung halaman utk beraya.. so, ni antara gmbr tersebut..

act, semua gmbr ni ade di blog make up aku
(sila klik utk ke blog tersebut)
so, pada anda yg ingin menggunakan khidmat solekan aku boleh la contact.. dijamin harga berpatutan..

Friday, July 15, 2011

kl gangster the movie

aku baru je selesai tengok filem ni..kalau nak bagi rate dari one to ten, aku kasi 9/10.. dari segi jalan penceritaan dia memg mudah nak difahami.. memg ni movie aksi.. tp apa yang buat aku rasa suka citer ni bila  filem ni pandai menyentuh hati penonton dengan menerapkan elemen kekeluargaan.. scene si hero yg baru keluar penjara lihat mak dia meniaga di kaki lima bangunan menyentuh perasaan aku masa menonton.. bahasa2 dlm filem kedengaran agak kasar.. tp dah diluluskan oleh lembaga penapisan filem.. so, tiada komen lanjutan.. aksi2 berlawan, peh! rase memg superb la.. dah mcm tengok citer aksi keluaran hong kong..cuma ending agak spoil sedikit.. seolah2 mcm drama plak bila hanya suara shj yg berckp utk menyudahkan jalan cerita..
filem ni berjaya mengutip 12 juta.. pertama kali filem keluaran malaysia menerima kutipan setinggi itu.. 
taniah! supaya lepas ni filem2 kita lebih berkualiti..

p/s: lately, banyak pulak filem seram

Friday, July 8, 2011

talk about miles..
and we are far apart..
but talk about heart..
and we are close together..
kata2 di atas tu sungguh bermakna.. aku terbaca mase aku tengah google petang td.. honestly, aku memg rindukan kwn2 aku masa zaman universiti.. sama2 mengharungi kehidupan sbg pelajar u.. pahit manis, suka duka, tawa tangis semua rencah dlm kehidupan di u.. belajar sama tentang ilmu teori apatah lagi belajar sama2 tentang ilmu dunia yang dikutip sepanjang berada di sana.. kalau dulu bangun pagi pergi kuliah jumpa kwn2 sampai la ke petang, mlm kuar pulak lagi dgn kwn2.. kdg2 kwn2 tu org yg sama kita hadap dari pagi sampai ke malam.. tp sikit pun x rasa bosan..now! semua tu dah berlalu.. masing2 bakal bekerjaya.. hadapi cbrn dengan sendiri.. wlpun bukan mudah utk kembali spt dulu, tp kalau sudah jodoh, insya Allah pasti kita akan bertemu kembali

KARAK the movie

aku baru je selesai menonton filem ni
rate yg aku boleh bagi cite ni dari 1 to 10 aku kasi 5 jer..
citer ni pasal 4 org sahabat dlm pjlnan dari kl menuju ke kuantan tp diorg stuck kat highway.. so, diorg amik jalan mudah utk elak dari kesesakan dgn mengikut jln lama iaitu "karak".. dlm perjalanan tu mcm2 la jd bila diorg diganggu oleh hantu dan akhirnya diorg mengalami kemalangan.
aku mcm x berapa nak masuk sgt la dgn hantu ciptaan cite ni..1st, masa salah seorg pergi ke tandas.. tengok tandas tu je dah menyeramkan dgn gelap lagi.. kalau aku sure x kan masuk.. lpas tu ada hantu budak.. dah mcm citer ju-on la plak.. lepas tu hantu die yg nenek tua tu.. aku ngok 1st2 babak hantu tu kuar aku tergelak.. lawak pulak aku ngok hantu tu nye muka.. pastu lak sound effect die nak wat suasana menyeramkan mcm x kene tempat pulak aku rasa.. tp, so far utk pelakon dia mcm shahir not bad jugak lakonan dia.. wlpun ni filem pertama dia tp x la die belakon mcm kayu.. yg kwn lelaki shahir dlm citer ni, pun ok gak..lakonan nampak real.. x tau la pelakon ni pe nama dia.. tp die pernah berlakon dlm citer khurafat sbg pemandu lori jenazah tu..
so, sapa yang belum menonton sila kan menonton filem ni.. jgn mudah terpengaruh dgn review aku utk filem ni.. sbb masing2 ade pendapat masing2 dan mungkin persepsi anda lain bile menonton filem ni..
selamat menonton

kisah hati

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Menyempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Chorus
Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir
Ulang Chorus
Mungkin kita bersama
Nanti di atas sana
Biar ku setia menjaga cintamu
Ulang Chorus
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

lately i memg kerap dgr lagu ni.. ulang2.. sedap sgt..(mcm la boleh rasa dgn menjilat).. kalau uols dah tengok video klip alyah, pe yg i boleh katerkan memg sgt cantik.. tp entry i ni bukan nak ckp pasal video klip alyah.. tp sal video ni.. giler  best die main gitar utk lgu ni.. boleh lah jd stok aku melalak kat dlm bilik.. yakin yer wlpun key alyah..
enjoy the song
*smile*

Thursday, June 30, 2011

cantik?

cantik!
sgt subjektif.. semua manusia peka, suka dan mahu cantik.. x kira la lelaki mahu pun perempuan.. tp bila obses menguasai diri menyebabkan manusia ni lupa pulak.. sanggup buat apa shj demi kecantikan.. botox, susuk.. dua bende ni memg x boleh digunakan oleh mereka yg beragama islam.. tp masih ada juga yg guna demi kecantikan.. dgn dunia semakin maju ni bermacam2 la manusia boleh buat demi kecantikan.. setakat makan pil tu bende biase la kan.. namun, bile dah suntik2 utk kecantikan ni memg insan yg buat tersebut aku boleh kategorikan sbg insan yg sgt "gigih" demi kecantikan.. kalau takut muke di mamah usia x perlu la buat mcm tu.. pd pdpt aku mcm 2 la.. sbb dah lumrah kat dunia ni pasti kita akan tua dan wajah berkedut la kan.. so, x payah la berhabisan nak suntik utk kekal nampak wajah sentiasa muda.. kalau suntikan yg buat tu menyebabkan muka ok xpe la.. tp sampai bila plak? sbb pasti kene buat lagi suntikan tu utk kekal cantik.. ermm.. bagi aku masing2 dah dikurniakan akal dan fikiran.. so,anda sendiri boleh menilai sebaik mungkin.. bg aku x perlu la buat mcm tu.. masing2 ada pendapat tersendiri.. jd maafkan aku kalau ada yg terasa.. ampun..

Monday, June 27, 2011

terapi penghilang stress

assalamualaikum
salam sejahtera
memg aku x dapat nafikan yg aku stress sedikit dgn kerja aku.. kerja,kerja,kerja dan terus kerja.. xnak ckp kenapa aku rasa stress dgn kerja aku.. sbb aku rasa ianya terlalu sensitif dan aku x nak nati menyebabkan nama org lain buruk.. jdnya bila aku dah stress ni mula lah aku buat sesuatu bg aku hilangkan stress.. yg pasti aku akan buat bende yg aku minat la..nak kate aku ni kreatif aku x leh la nak ckp mcm tu.. sbb aku pun x tau la aku ni kreatif takat mana.. cuba aku rajin mencuba.. so, apa yg aku buat?
ha.. tulah keje aku.. siang keje kantin n malam aku buat kerja ni.. jahit manik.. act aku memg dah lama buat jahitan ni.. cuma waktu lapang je la.. lagi pun aku pandai jahit yg basic shj.. seriusly aku x pernah belajar kat siapa2.. cuma aku pernah tengok baju kurun "nurul haida a.k.a kak da" aku belek sikit2.. then aku try dan jadi.. yg ni cuma aku buat die lengan shj.. lepas ni ade 2 pasang baju akak aku yg tengah tgu turn nak disiapkan dan baju mak aku lagi.. gigih.. tp xpe la.. dah minat punya pasal.. nak amik tempahan x berani yer.. so, bis la baju mak aku yg jd mangsa..
the end

Sunday, June 26, 2011