Friday, December 25, 2009

Mcm2 ragam..

pelangi?? kenapa mesti pelangi.. smua org boleh tafsir mengikut perspektif korg sndiri.. bagi aku pelangi ni secara zahir nye sgt la berwarna warni.. so, mcm 2 jgak ngn kehidupan kite yg penuh dgn pelbagai situasi yg perlu dihadapi.. mcm2 ragam org yg kite boleh lihat dan jgn sesekali lupe ragam diri sendiri yg juge beraneka.. kdg2 tanpa kite sedari semua 2..

semua org memg mudah nk judge sesuatu dari pandangan kasar mereka.. ngok je then decide keputusan.. aku pun same je.. slalu jgak mcm 2.. tp aku x kesah sgt org nk anggap ape aku nie.. aku mcm nie la.. klu ade yg tegur aku pertimbangkan.. smua utk kebaikan diri.. tp kenapa nk judge secara melulu sdgkn kite dah baik ngn org itu lama sgt kan.. masih x faham mcm mane perangai org 2 ke? mungkin jgak.. huh.. susah nk ckp sbnrnyer takut semua boleh jd kontravesi.. so baik la hanya samar2 banyangan saja citenye.. even nie blog aku x mustahil ade jagak walpun seorg yg membaca.. klu nk terterakan name org itu tidakkah itu mengaib mereka bukan..
kdg2 org 2 happy tp xsemetinya org 2 happy.. pd dasarnye tergelak senyum riang secara tersurat.. tersiratnye kite x tau.. mcm mane org 2 sbnrnya.. org mungkin akan kate kite hipokrit.. tapi pernah ke org amik tau kenepa die mcm 2..

kdg2 napak sesorg 2 x serius.. tp x semua pekara seseorg 2 x serius.. cth dlm pelajarn.. bende utkmase depan.. klu org 2 laha sane laha sini adakah beerti org itu x serius dlm pelajaran.. adekah kite boleh judge die sbg org yg bodoh.. klu org 2 dah baik dlm pelajarannye kenapa mesti plak kite pandang enteng.. dlm hati kite judge itu cume la nasib die saje.. pelik perangai.. semudah ABC kite sbg manusia judge sesorg tue kan..

aku kau kamu engkau mereka dan seluruh manusia akan sentiase judge sesuatu bende perkara org, ape2 je la dlm khdupan skeliling mereka..

p/s: entri nie skdr tulisan aje.. klu ade terasa hati mohon maaf.. hanya luahan perasaan saja..

Wednesday, December 23, 2009

KAHWIN..


smua manusia kat alam semesta nie smua nk kawin.. ade yg x nk kawin?? ckp ngn aku.. dtg dari planet mane lak 2.. masing mengimpikan pkahwinan yg indah.. ade yg nk konsep ala2 dlm taman la.. ala2 tradisional.. barat la.. mcm2 lagi..
k la entri kali nie nk show pic n cite kawan aku kawin mase aku cuti sem ari 2.. seorg kwn aku lelaki dah sampai jodohnye.. die dah pon keje after form6.. kerani sekolah.. ok la 2.. dah keje kan.. so boleh berkeluarga dah.. klu aku nie habut.. stdy x habis lagi ha.. x pkir lagi soal kawin nie.. (propa).. hu3.. sape kawan aku yg kawin niekan.. name die AHMAD BADRUL HISHAM.. dari skolah rendah lagi aku dah same skolah ngn die.. sampai la ke form6.. cume kelas lain2 jer.. nie pic die mase kawin.. pkai phon member aku je amik.. act aku tetinggal kamera kat umah.. memg budjet bwk kamera balik gms nk amik gmbr kawin die.. last2 lupe nk bwk mase majlis nie..

Sunday, December 20, 2009

LAWATAn pelAJAr Tua..

dah pun balik ukm smula..
slmt berjuang kembali la jwbnye.. mase pening pale akan bermula kmbali.. huh..
ape leh wat kan.. dah namenye pelajar..

entri kali nie saje je nk review ape keje aku wat mase cuti..
cuti kali nie slain duk melepak kat umah akak aku sbb mak ayh aku kat sini.. aku de la pulang ke kg halaman aku gemas 2.. sgt merindui.. (propa).. selain kemajuan gemas yg smakin membangun 2.. pe keje aku mase cuti ek?.. since dah lama x balik gms nie kan.. x kan nk duk umah je melpak.. jumpe geng2 la.. lepak kedai duk beborak 2 ade la xtbt wajib.. ye la lama x jumpe kan.. selain tue cuti kali nie merancang nk wat lawatan mcm zmn kanak2 2.. dkat ngn melaka kan so merancang la kami2 semua nie ke zoo dan afamosa.. kanak2 sgt temanye.. sape yg g.. jum kite ngok ahli2nye..
nie la ahli2 yg dapat p.. dari kanan: syidut, aku, syida, yatie, fifi dan duk mencangkung 2 iwan.. nie la kanak2 rebina yg p.. kanak2 ke masalahnye kan..hu3.. ade lg yg nk p.. si ayie.. sian x pat p..hu3.. ye la sbg bos besau nie kan.. busy je.. mane ade mase nk ikut..hu3.. die x pat ikut sbb anta mak die p hosp.. wat rawatan.. so cian die x pat ikut..
destinasi 1st skali yg kitaorg p zoo.. sblm 2 yer janji nk p kul 9.. tp dek si iwan yg bsiap mngalahkan pempuan (p/s: sbnrnye bgun lmbt yer).. so jadual bertolak bertukar menjadi 9.40pagi.. sehari sblm bkn main lagi yer suh p bertolak awal.. last2 die yg menang peserta awal sampai yer.. awal ke?? hu3.. sampai je lebih kurang dalm 11 lebih.. dan2 panas.. tp sbb perangai masing2 mgalahkan kanak2.. masuk jgak dalm zoo 2 yer.. wlpun menganggap salji akan turun sebentar je lagi..
bersma2 la kami ngn sifat keterujaannyer melihat binatang2 yg ade yer.. tp x byk sgt binatang yg ade.. syidut (tudung itam) melawat kengkawan die iaitu zirafah.. die telah mendapat gelaran mak zirafah dengan abadinye skali sejak di sekolah lagi..hu3.. dgn yakin dan gigihnye smua berjalan kaki yer.. mak zirafah dah bising nk naik ketapi bergerak 2.. skali ngok kene byr.. punah harapan.. gigihkan kaki berjalan..hu3.. next..
ape lagi ke afamosa plak.. kubu lame nie ha.. sblm 2 p mrayap jap kat mp.. then p dataran pahlawan.. pas 2 baru p sini.. bile pandang tangga yg bergitu tinggi.. semua sentap.. apatah aku.. sgt sentap.. dan x nak naik yer.. tp dek pemintaan rmai.. naik gak.. wlpun senyap je mase naik sbb nk amik nafas..haha.. bersungut la jgak bile nk naik atas 2 ha.. lpas dah smpai ape jd yer.. jom ngok..
smua ayat2 x nk naik 2 adalah dusta berkalang noda sajer yer.. sampai kat atas ilang penat.. amik gmbr.. ecing sgt.. haha.. bergmbr la sgt smua kat situ.. then turun bawah balik jumpe plak sorg artis nie.. sape die?
abby abadi.. tetiba die ade kat situ.. diorg nk amik gmbr tp malu bile aku suh p ckp ngn abby.. smua malu2 cipan.. aku ape laie.. tarik syida ajak die teman aku.. aku tegur la abby nie.. mtk bgmbr.. die ok jer.. ble borak2 rupenyer die ngah rest.. ade shooting.. sblh aku 2 plak die kate pelakon baru tb 9.. tp aku x knal la.. aku jarang ngok tb kan.. duk ukm nie ade la sgt mase nk ngok tb..
so bis jln2 ngn nk la lepak kat pantai kelebang.. tp malang tol.. x leh.. ditutup.. sbb tambak pasir la pantai kelebang 2.. melaka kecik.. so sian kene tmbak plak pantai kelebang.. baru brangan nk amik gmbr kat pantai.. sodih tol.. balik je la.. singgah tesco jap.. pas2 balik.. sampai umah nk dekat kul 10 lebih.. letih gle.. tp seronok.. best..

Wednesday, December 9, 2009

GEMAS semakin maju!!!

GEMAS??? pnah dgr x? ade yg penah ade yg x la kan.. so 4 info korg 2 ade lah tempat tinggal aku selama nie.. kat mane gemas nie kan? p la bukak peta.. korg nie geo dapt F la nie x tau kat ne.. sape aja.. hu3.. gemas kat negeri sembilan.. duk gemas korg boleh p johor.. korg leh p melaka.. dekat x dekat la.. tp boleh la ke sana ok.. so, ape topik yg nk dibicarakan nie yer..

kali nie aku nk menceritakan kat korg semua kemajuan gemas nie ha.. ngok je la tajuk entri nie.. x kan x faham.. ish3.. skrg aku dah jarang2 balik gemas.. skali balik dah ade perubahan.. klu korg nk tau ape perubahannyer.. ngok pic bawah nie..
gemas dulunye gelaran sebagai pekan koboy skrg dah ade kfc.. i like.. hu3.. kire maju la nie.. dah ade fastfood.. klu x org gemas akan ke segamat atau bahau la paling dekat nk p makn kfc.. sian tol kat org gemas nie ha.. akhirnye ade gak la kfc nie ha.. act, b4 tertubuhnya kfc nie, kedai asal kfc ni ade lah kedai kain abu bakar..pe kes dah tukar kfc.. either bankrap atau dijual ngn saje 2 aku x tau la.. ape2 pun kdai kain 2 pun ade lagi 2 cawangan nyer yer di kwsan terdekat.. so no hal la klu tutup kedai nie satu.. mase 1 day kfc nie bukak.. mak ai.. xpat nk ckp la.. rmai gile manusia yg beratur nk membeli.. sampai keluar pintu aku ngok.. memg teruja rakyat jelata gemas nie ha.. ade aku kesah kan.. hu3..
so the next wik aku ngn geng aku kat sini merancg la nk mkn kfc gomeh nie ha.. secara bemusyawarh la kami semua ke sana yer.. ngat dah x rmai org la.. kot dah ilang saki baki keterujaan.. tp apakah.. xde maknenyer.. rmai lg manusia yg ade.. tp ntah sape2 ntah..cerok mane la kan.. tp bia la.. duit diorg.. sesuka suki diorg la nk beli kfc kan.. let see gmbr we allz melaha di kfc gemas..

Friday, December 4, 2009

stILL hav time memBLOG.. :)

assalamualaikum...
elo semua!!!

skrg ngah mood cuti sem.. so smua cuti la ngn sakan nyer kat umah.. aku kat kl mulanye kat umah akak aku.. now kt gemas.. so happy.. lame sgt x balik.. rndu idup kat sini (bkn propa ok!!)

raye haji sempat jugak aku balik ngn ayh n mak.. then menyusul kmudian angah ngn family die n along.. raye mcm biase la.. sbb hari raya haji x la meriah mcm hari rayer aidilfitri.. smua mcm 2.. nape?? x tau nk jwb.. dah ksempatan balik kg nie.. sempat jumpe member2 lame.. sempat mlepak kat kedai sampai pagi.. borak tue ni.. ye la lame xjumpe..

mcm2 perubahan yg ade kat gms.. x sangka.. skrg dah ade KFC.. hu3.. rmai gile umat yg membeli mase hari 1st bukak kfc nie.. jakun ke ape mcm x pnah mkn kfc kan.. hu3.. tp ye la baru bukak kan.. kire mcm kejutan budaya mkn fastfood kat org gms nie ha.. hu3.. watever.. ape2 pun 4sure ngok la nati.. situ la dak2 sekolah menapak duk dating.. tp x leh nk salahkan tempat 2 kan.. yg penting cara org 2 mgunakan tempat tue utk tujuan ape kan..

next.. my frenz kawin la.. x sangka.. same umur.. lelaki.. tp dah kje.. dah sampai jodohnye.. aku?? x yah la pkir.. sbb aku nk habiskan dulu blaja nie.. sampai satu thap lotih dah hadap buku.. tp x pe lakan.. tue smua utk mase depan.. x sbr plak nk ngok die bersandingkan.. klu ade gmbr nati aku upload..hu3..

tata...

Saturday, November 14, 2009

BALIK...

exam dah tamat!!! yahoo...
akhir nye dah pun abis sem 1 thn 3.. skjap betul mase blalu.. ish3.. exam dah abis.. so tandanye akan cuti..huh.. saat2 nie la aku tunggu.. nk lupa kan skjp buku dan kuliah2 nie.. pening.. so take time 2 rest my mind.. balik mane ey cuti nie? ermmm... npak nye balik kl la umah akak aku kat pantai dalam 2.. mak ayah aku ade kat sini.. act.. rindu sgt nk balik umah gemas.. bosan la duduk kl.. ade wit memg x bosan..hu3.. xde wit bosan la gamaknye.. so, bermulalah sesi berpuasa main tenet.. kat umah akak aku xde.. klu ade pun kat library awam kawasan perumahan 2.. tp dak2 je la yg duk kat situ.. sik guna komputer 2.. bia la ai.. bdk2.. ish3..

so jumpe lagi dlm mase lbh kurang sbln.. mayb balik ukm semula 20 aribln 12 nati.. sbb 21 dah stat kuliah.. peh.. kejap jer cutinyer.. x pe la.. janji cuti..

SELAMAT BERCUTI... :)

Thursday, November 12, 2009

PENEMAN

Hidup manusia memg dah sudah termaktub akan ade peneman.. semua bkal ade.. begitu jugak aku.. tp bende yg nk dicitekan nie bukan lah teman hidup ok.. blm mase yg sesuai sehingga la aku bekerja nati baru la nk pikir2.. stdy 1st.. (ayt propa)..

seumpama rama-rama...
terbang bebas di udara..
tanpa ada halangan....

tetibe plak lirik lagu nie kan.. ape kes nye plak kan.. act aku nk nk cite sal peneman aku mase aku ngah stdy..hi3.. bukan la manusia.. tp salah satu ciptaan Allah s.w.t yg maha esa nie.. bende nie bukan la nk kate rama2.. kupu2 kot.. agaknye la.. plus plak ngn kumbang kecik2 nie.. ngok la nati gmbrnyer yer.. minggu stdy utk exam nie.. tidur z usah ckp tidur yg sempurna yer.. stress ngn hadap2 nota utk dibaca.. tp 2 la lumrahnyer sbg seorg pljr.. jd ungas nie la yg peneman aku stdy sampai ke pagi.. kdg2 cecah ke 4.30 pagi.. dan lagi satu.. aku bukanlah stdy seperti org lain.. means tido dulu.. then kul 2tau 3 pagi bgun untuk stdy..wo2.. aku x leh mcm 2.. aku jenis straigh.. means aku akan stdy la sampai aku mampu kul bape.. pas 2 baru tido.. klu aku tido dulu jwbnyer bgun ke ntah tidak la jwbnyer..hu3.. lets look this
Ha.. yg nie paling aku suku dalam byk2 nie.. kupu2 nie mcm ade lampu la kat sayap die 2.. gmbr x jelas sbb kai kamera tepon aku ni ha.. tp serius nie sgt cantik.. yg paling penting smua kupu yang hingga termasuk la kumbang kecik 2 smua kat langsir nie.. kenapa?? 2 aku x tau la plak.. seterusnya...
Cute x yg nie plak.. comey je kan.. warna putih.. then ade mcm titik hitam kat tengah2 die.. nie wpun aku sentuh die x gerak tau.. tp aku x la sentuh ganas.. lite2 jer.. hi3.. bukan sbb die dah mati.. tp masih bernyawa ok.. next...
Yg nie plak.. degil giler.. sik terbang sana sini.. tp masih disekitar langsir nie.. Lagi...
Kupu2 nie plak satu jer yg bukan di dalm bilik aku.. yg nie mase aku ngn nadia stdy kat kolej die.. kire stiap kali aku stdy mesti la ade peneman yg ikut.. ok semua sal kupu2 dah tunjuk.. ngok plak yg kumbang kecik nie..
Kumbang ke x nie aku x tau la nk ckp.. sbb aku x tau jenis ape kah nie.. memg ade je waktu mlm.. bile siang xde.. sampai ke pagi la aku stdy akan ade la bende nie melekat kat langsir nie.. suka bende2 nie lekat kat langsir nie.. tp bukan lah setiap hari bende nie ade.. sepjg aku stdy nie la penemannya.. :)




episod ke 3.. rancangan bersama..

hai geng2 bloger yg bace blog nie.. klu ade yg bace la kan.. lame tak taip2 perkataan kat sini.. busy ngn exam final la plak.. 1 paper jer lagi tinggal.. esok.. then bkemas n bungkus serta berpuasa tenet..hi3.. diam x diam dah masuk episod 3 rncgn aku nie.. tp dah tukar siaran..hu3.. mlm plak rncgn bersama chef debot nie ha.. renteten dari episod 2 rncgn aku nie.. ade seorg manusia yg melayari blog aku.. terliur rupanye nk makan bubur buatan aku nie.. dah teringin menjadi guest artis aku..hahaha.. lain x bukan aminah sengal a.k.a min..

dgn nada2 kesiannya menyatakan igin memakan bubur ini..hu3.. sian2 bubur je pun.. so let do this bubur la kan utk die.. mase tue msih lagi diawal2 exam.. tp disebbkan kekonfidenan aku nie.. jayakan jugak xtbt nie.. masa la bubur2 tue utk die n ade jgak dak2 lain.. 3 pot nasi utk dibuat bubur utk 8 orang mkn.. aku, min, ida, nadia, tasha, siddiq, wani dan zila yg x dpt hadir mase tue sbb kurang sihat.. sian die.. xpe ade bungkusan siap2 utk zila..

sblm nk sampai ke destinasi yg dipanggil "bukit a/bangsa" ukm nie a.k.a kolej zaba.. mcm2 tol halangan.. janji nk p kul 8.45.. tetibe kete tasha wat hal.. x leh stat.. waduh2.. capek nie.. dah masak byk kan.. so call sidiq mtk bantuan.. hero kite (hero ke?) sidiq telah membantu dan berjaya jugak kate 2 idup utk ke destinasi laha kami.. makan la sepuas2nye semua.. hilanglah program diet.. dan mase 2 duk sibuk dlm pale otak masing2 ngat fakta2 sal subjek yg nk exam ilang begitu mudah.. mane x nyer.. tegelak sampai lupa diri.. wpun org disblh2 rmai.. hi3..

Thursday, October 29, 2009

sepetang bersama Episod 2

dh masuk episod ke2 rncgn nie.. wlpun xde stesen tb mane yg amik.. ala2 kumpulan indi la rncgn nie.. bole?? hu3.. last entri talk about my exam kan.. latest entri nie pun cite yg berkaitan entri sblm nie.. kn aku dah ckp yg aku de exam kepelbagaian yang memeningkan otak aku utk membaca dan memerize.. tp aku masih de ke sempatan lagi menjayakan program nie yer.. ok la.. sape die ahli2 jemputan.. lepas nie akan diberitahu..

al kisahnye la aku nie dah tertekan.. pas 2 plak mcm terfikir nk msak.. so brg dapur pun mcm dah nk habis.. belek2 nyer belek aku nk wat bubur la.. ape name bubur nie "bubur hentam sajalah".. hu3..
act nie bubur nasik ey pada sape yg x tau.. senang je la nk mask die.. skjap jer..
bahan-bahan
1. beras satu pot
2. kuib aym knor
3. bawang 1 biji dihiris
4. bawang putih 3 ulas dihiris
5. ubi kentang 3 biji potong dadu
6. ikan bilis
7. udang gagau
8. garam
9. serbuk perasa..
senang je cara nk wat.. korang dah basuh beras 2.. korg lebih la airkan sbb wat bubur.. then kau masukkan semua bahan.. pastu tunggu la die masak.. kan senang jekan.. korg leh wat nyer.. cube la resepi mudah nie.. mudah la bagi lelaki.. cepat..

ok sape plak kan ahli2 jemputan rncgn nie.. lokasi di studio (bilik aku).. 3 orang ahli jemputan.. nk tau sape.. lihat di bawah.. jeng3..
peh.. sedap sgt ke mahzuz.. muncung kau mengalahkan anita srwk yer.. hu3.. punya la kau begitu khusyuk sekali memakan bubur aku itu.. seblah die yg rmbut terpacak 2 sape lagikan.. ade la jgak gmbr die dlm blog aku nie.. si fendi.. org sakit baru lepas xsident.. so aku bg la makan bubur nie.. alamak!!! npak plak almari aku yg x berpintu itu.. aduh!! tp ape2 pun kemas yer..jgn jeles.. tau je la kolej amin nie.. flatlet die perabot semua highclass sgt.. IKEA keluaran pertama..haha.. next sape plak...
mr azza in the room.. hu3.. azza dan mahzuz merupa kan jiran tertangga aku di blok nie.. merangkap jiran bilik sebelah yg suka memekak dengan lagu jiwangnyer.. azza dgn lagu kesukaannya "Bertakhta dihati".. dasat.. tp versi black mentor ngn faradhyia duet 2 la.. hu3.. makan bubur siap letak kicap.. ikut suka kau la azza.. janji habis semuanya.. perut kenyang..

Adakah ade lagi episod baru rancangan ini.. TUNGGU!!!!

fuh... LEGA la sikit...

27.okt.2009 PENDIDIKAN JASMANI SUAIAN
29.okt.2009 KEPELBAGAIAN PELAJAR

dah bis dah pun 2 paper exam final sem nie.. giler aku.. 2 paper nie wat aku kecelaruan tol.. 1st paper 2 pendidikan jasmani suaian.. nazak otak aku.. pagi2 kul 8.30 dh stat exam.. ngn gigihnye bantuan ibonda aku yg mengejut pagi suh bgun.. awal jgak aku bgun.. kul6pg.. awal la 2.. hi3..kelas nie habut la.. aku dah cite kan sblm nie yg byk kali xde kelas.. pas 2 plak ngn nota yg bape kerat je ade.. memg sempoi la nk exam nie.. bile final format objektif.. mcm sedap je dgr kan.. korg x tau.. masuk je dlm dewan exam ngok soalan ade 50 pas 2 pilihan jwpn sampai 5.. mean A,B,C,D, dan E.. zaman purba betul pilihan jwpn.. giler ar..peratusan nk jwb betul tipis tue dowh.. bkn aku je tekejut semua dak tekejut.. andak nie memg suka nyusahkan betul la.. bile ngok plak soalan.. i down kejap.. ade soalan yg x penah diajar.. andak nie blagak mcm die lak yg perfect.. tp ckp x serupa bikin beb.. ape kes.. redha je la jwb.. beserah je.. adoi ai...

paper kepelbagaian ne exam final markah die 40% je.. jwb 4 soalan dari 9 soalan.. mcm senang je dengarkan.. 1 soalan 10 markah.. masalahnye belajar tesgt la byk.. pas 2 nk jwb sikit je.. 2 tak kisah la sgt.. td nye soalan.. soalan 1 model saale 2 x leh blah.. dah la bykk komponen dlm model 2.. then nk kene kaitkan ngn senarai semak intervensi.. dgn markah hanya 10.. coi x.. nk jwb pun pening.. x setimpal la.. cube je soalan 2 sal model saale x kisah la sgt.. nie x.. siap nk kaitkan.. mane x aku blur.. tp so far aku leh jawb la.. cume lebih mase kat situ.. yg x tau model saale 2 ape senyap je la..hi3.. mls nk terang.. korg dtg ukm ni blaja subjek nie.. ade mase gap 1 day je dari exam 1st tue kan.. memg pulun gile wey.. otak aku senak ngn so many things yang nk kene ingat dan faham.. ngok je la nota aku kat atas 2.. 2 utk subjek kepelbagaian je 2.. warna warni 2 penting sbb smangat nk bace... pd korg yg nk ikut jejak langkah aku blaja mcm 2.. ikutla.. wat nota senang nk bace.. aku lak jenis x leh nk bace mcm 2 skali.. sure x lekat.. kene wat note.. n again n again bace.. barulah aku fham..

ape2 pun hope dpt markah yg cemerlang lah kan.. amin.. kwn2 aku yg amik gak subjek nie pun dpt markah cemerlang.. so hari nie aku memg mengambil keputusan x nk stdy sehari nie.. sbb aku dah bebal n senak otak aku nk subjek nie.. need more rest.. :)

Monday, October 26, 2009

SEPETANG BERSAMA..

title ala2 tajuk rncgn di tb.. boleh la kot.. tp x sbnrnye.. nie buknlah rncgn tb tp rncgn santai petang my friend n i kat kolej.. klu dah masuk musim stdy wiks nie kan.. mane la manusia2 kat blok nie melepak sane sini.. baik dak2 nye smua.. coi.. hu3.. smua lebih duk kat dlm blik.. aku plak dah bosan duk ngadap nota kan.. so petang 2 mcm nk wat program santai.. ape nk wat ey???

ade roti.. ade kimball sup dlm tin.. ermmm.. pikir2 nye pkir nk wat roti bkar la nati wat sup 2 skali leh cicah ngn sup 2.. nk p pizza.. alamak poket bocor la plak.. wit x de.. so kene la kreatif sikitkan.. ala janji perut kenyang kan.. aku lak bosan ha.. brg2 nk msk ade la dlm simpanan.. pe lagi.. gatal je la tgn aku nie ha nk memasak.. aku bkn nye pkar.. tp boleh la sikit2.. utk lepas idup..
nie makanan yg bakal dilahap oleh sekalian manusia yg ade program ptg kejadian..hi3.. roti bakar.. sup pun ade siap masak dalam periuk 2 ha.. perisa ayam g.. x nk mkn ngn sup roti 2 leh sapu kaya 2 ha.. air kene la minum ai suam.. utk kesihatan sekaligus menjaga vokel aku nie.. sumber mata pencarian ok.. harus dijaga.. anugerah Allah s.w.t.... sape plak pelahap2 makanan nie kan.. jom ngok pic nye..
ofcos la aku ade kan.. sbb aku peneraju rncgn petang bersama nie.. blakang 2 org tua x sedar diri sape lagi klu x bukan fendi srwk.. overpose diblakang aku ey kau.. nk caras la 2.. sudah!!! ke aslian wajah aku yg tanpa sebrg susuk berangga nie jelas terpancar serta kecomelan aku.. u di belakang stakat memakai susuk coverina layola x pyah sbb garisan penuaan dimata telah jelas terpancar..hahaha.. opsss.. jgn marah.. tettss.. sape lagi yg join kan.. seterusnya..
si fendi sbh nie plak,, ade jgak.. muke nk poyos jer ey kau.. xleh blah..hu3.. berangan model je.. ntah agensi mane nk amik 2 aku x tau.. munkin agensi muslim and muslimah kot nk amik.. baguslah klu dieorg nk ofer..hu3.. sterusnya.. ade lagi.. jap ey..
yg baju merah 2 yer.. hafiz namenyer.. bukan baju putih 2 yg cube nk menginteperem kan dirinya disitu.. masuk virus je gmbr nie nati. hahah.. die baru balik dari ptsl so dah lalu kat situ rezeki die lakan.. n ajak die join skali..
ape2 pun.. smua makanan dgn jayanye dilahap oleh skalian manusia pd ptg itu... wpun pengarah dah kate cut.. tp still mkn la kan.. ade aku kesah konsepnye.. hu3.. nk rancangan ape lagi??? tgu je next entri... papai.. :)

Saturday, October 24, 2009

PPK : PEMULIHAN

mesti korg tertanya2 pe ke bende ppk pemulihan nie.. pemulihan akhlak ke?? hu3.. x la uols.. sbnr nye ppk pemulihan nie name subjek aku sem nie.. act pemulihan ada 0ne of the masalah dalam pljr khs nie.. org slalu btanggapan yg pelajar pemulihan nie adelah lembam@slow leaner.. salah 2.. sbnr nye pljr pemulihan nie ade lah pelajar yg bmslh dlm kemahiran asas spt membaca,menulis dan mengira yang bukan disbbkan mslh kognitif mereka.. sbb mslh psekitaran mereka.. 2 serba sdikit la basic knowledge aku bg kat korg..

ok la.. subjek nie kali nie kene mengajar.. atau lbh mesra diklngan kitaorg dipanggil mikro teaching.. kene mengajar dihdpn pensyrah dan kwn2 akn mjd pljr pemulihan.. yg pling penting kwn kau 2 akan menjd murid yg kejam.. saje2 korg jd dak pemulihan betul2 dan kdg mengalahkan dak pemulihan..hu3.. tp nk wat mcm ne kan.. nk jd ckgu bende2 2 smua kene handle la.. sbb bile kwn korg lak yg aja diorg pun kene bende yg sama jgak.. kire setimpal la 2.. memg aja bende yg simple tp sbnrnye susah tau.. kite nk pkir yg kreatif.. pgjrn x pulak boleh mcm dak2 sekolah rendah walhal tahap kemahiran asas mereka 2 same je mcm dak skolah rendah.. klu mcm aja dak sekolah rendah mereka akan malu la.. menurun kan motivasi la.. byk la peel ngn cikadak kau ey.. dah kau mls bljr 2 sbb la masuk kelas pemulihan.. oopss.. emosi..hu3.. ckgu x leh mcm 2 tau.. so pgjrn kene kreatif la sikit..

kali nie aku ngaja subjek bhasa melayu iaitu kata kerja.. aku nie kan suke muzik.. so pgjrn aku kene la ade unsur2 muzik kn.. hu3.. so ade permainan "kotak beracun".. ala aku rase korg dulu kat sekolah pun ade main kot.. dlm kotak 2 ade jwpn.. dan soalan lak ditampalkan hadapan. muzik akan dimain kan.. dlmmase yg sama kotak 2 akan di pass2kan pd kwn2 yg lain.. bile muzik dbehentikan pljr akan yg pegang kotak tue kene la jawab.. mcm 2 la lebih kurg.. utk timbulkan smgt bljr diorg.. klu duk aja biase2 je mane la dak nk faham kan.. at least ngn adenye permainan 2 dpt mengukuhkan apa yg diorg dah bljr pd hari 2..

ble je kelas kitaorg smua bis pe lagi.. bgmbr la kan.. dah2 alang2 pkai baju kemeja kan.. bukan senang nk ngok aku kai baju kemeja.. hu3..
nie la suasana dlm kelas sblm nk mula mengajar 2 kan.. kene la get ready yer.. kang takut plak nati x besedia.. ,masuk kan pwr point smua letak latihan2 yg nk guna nati.. mase nie yg ngaja aku ngn meiha dan aini.. npak radio 2.. 2 la guna mase nk main kotak beracun 2.. radio ditaja oleh miss kecik (ida).. aku angkut pinjam nk guna ngaja yer.. tq..
Hah!! nie x yah la cayer.. nie si min ecing je nie.. die x sempat ngaja mase nie.. sbb mase x cukup.. dr ade hal.. sian.. dah la siap pakai kasut baru g nie.. gigih yer.. hu3.. ast2 x pat ngaja ari 2.. so nie berangan je la kejap kat white board nie konon2 ngah ngaja..ha3..
Nie bile dah bis sesi ngaja pe lagi.. masing2 berangan jap pose amik gmbr.. korg ngok la nati gmbr kitaorg.. al maklum la.. masing2 de masalah autism ckit ngn kamera.. x leh ngok kamera.. dan2 terus pose.. huhu
Same la jgak ngn pic nie.. berangan je.. tp memg aku ngajar hari 2 ey.. mase ngaja x kan la nk amik gmbr kan.. sape nk tolong amik kan.. sbb smua terlibat.. nk suh pensyarah amik kan ke.. nak kene baling kamere 2 klu suh pensyarah...hu3.. ape2 pun nk mengaja ye kite kene vouge ye ckgu2 skalian.. penampilan harus dijaga.. jgn jd ckgu selekeh.. nati pelajar nk dekat pun x nk.. pe2 pun rmbut aku tetap vouge semasa mengajar.. artis katernye.. tp kesudahannya jd ckgu gak la kan.. hahaha... hari berikutnya plak giliran org lain plak yg kene ngaja.. gmbr mase diorg ngaja 2 x sempat n dlm erti kata lain x leh nk amik kan.. so gmbr2 kat bwh nie gmbr2 kita org slps mengaja.. kire nk meraikan khabisan kitaorg mengajar kan.. nie la hasil2 gmbr nye.. mcm nie la bkal2 ckgu bgmbr.. ENJOY!!!
ha ngok la.. gaya masing2 bgmbr.. tp x smua ade la.. dari kiri min, nadia, aku, am, lini and kama.. konsep "SEPOHON KAYU" gitula.. nie kot dr m ngok nie sure kene bebel.. jeles la 2 x pat pose mcm nie.. he.. sori dr.. hahaha.. lagi satu nie plak..
ape2 pun.. konsep confident mestilah diguna pakai.. eleh asal ckp bkal ckgu je nk kene skema.. pe barang beb.. baju 2 memg la skema sikit sbb kene ngaja kan.. x kan kau nk pkai t shirt.. melampau la 2 kan.. setakat nk cover2 ayu pose macho.. x musim.. be yourself yer ank2.. ape2 pun "we are professional".. tibe.. peace!!

Thursday, October 22, 2009

PenGUKUran smpai x terukur...

korg.. sem nie aku x tau la nk ckp mcm ne ngn stdy aku nie.. subjek nie especially.. ya ampun sgt..b4 this aku dh pun citer sal pj suaian subjek yg sgt enjoy bg aku.. then kaunseling yg memerlukan aku blakon.. smua bg experience yg menyeronokkan.. tp subjek nie.. ado!!!

aku x leh la nk ckp sape secara trg2an.. kang aku kene saman plak nati..hu3.. ade aku kesah.. ngn kelas nie yg byk kali xde.. sbb bape kali cuti umum mase kuliah nie.. pas 2 lak ngn pengajarnye ade meeting situ sana sini(ala2 tajuk lagu ct).. demam la.. 2 lain citer la kan.. sbb dh sakit.. tutor aku yg aku rase mcm hampeh.. susah la klu manusia yg dah tinggi pangkat.. nk2 pmpn..oppss.. bukan la aku nk mengutuk kaum pmpn.. tp sbbkan pglmn kan.. klu dh bepangkat tinggi mesti nk KEKWAT.. alo2.. kau 2 manusia jgak.. cube la beperangai mengikut situasi.. kata2 hikmah yg aku x leh bla.."saya xnk jdkan tutur nie sbg kuliah".. klu dah x faham dalam kuliah sape lagi kite leh naye klu bukn tutor.. sdgkan pengajar yg bagi kuliah dlm kuliah 2 pun ajar balik pd student die dlm tutor.. mcm ne 2? tp x pe la.. korg x aja betul2 kire utang ilmu.. pandai2 la jwb nati..

nk sudahkan xsiment pgukuran nie.. biol otak aku dibuat.. 3 org dlm 1 kump.. sorg ahli (xyah nk sbut sape) dan nadia dan aku dlm kump nie.. mslhnya aku ngn nadia btungkus lumus.. aku mls nk menceritakan nape sorg lagi makhluk nie bperangai mcm 2.. lantak p die la.. wpun aku dh pun memaafkan die.. secara jujur aku x leh menipu yg aku marah n terasa n bengang n mcm2 lagi ngn die.. cube klu korg kene dan die plak yg kene mesti akan rase same mcm aku.. dari A sampai Z aku ngn nadia buat wpun ade la sikit2 die wat wpun 2 mcm xde maknanya.. sbb kitaorg suh gak wat wpun kitaorg dah wat.. apa yg dibuat akhirnya kitaorg yg kene betulkan balik.. 4get it about that.. past is past..

mase nk siapkan xsiment kitaorg smua berkampung kat ptsl 2.. dari jam 2 petang sampai la ke 1 pagi.. makanan beli mkn kat situ.. semyg kat surau situ.. air kat mesin 2 dah bercwn2 dibeli.. smua nye nk siapkan xsiment nie.. dah la x diajar.. kiatorg sendiri yg gigih blaja sendiri pkai buku.. apa guna blaja kat u.. byr yuran dan ilmu x diajar ngn sempurna.. ingat utang ilmu sampai dibawa ke akhirat.. aku x leh la cite detail2 kat sini.. menyentuh sentiviti org lain..
korg ngok la aksi2 kitaorg yg sibuk duk nyiapkan keje nie wpun x belajar yer.. gigih sgt kitaorg mase 2.. muke masing2 memg ketat mase nk siapkan xsiment nie.. tp yg bgus nye.. kitaorg memg bkerjasame siapkan keje nie.. sorg dah tau cara nk wat n aja kat yg lain2.. kan bgus 2 kongsi2 ilmu.. kan berkat.. akhirnya kan siap gak la proses pengiraan utk subjek nie.. lpas je abis keje ape lagi.. sesi bgmbr la.. korg ngok la mcm ne muke kitaorg bile dah siap keje nie.. taraaa....
ha.. amik gmbr nie.. sbb x tahan tension.. nie la pose y kuar bg elakkan rase ketensionan itu.. ngat nie cite kipas anggun ker.. hu3.. ape2 je la.. yg penting kipas wani ngn muni jd mangsa aku ngn sidiq.. meletopss pose kite bedua sidiq.. ahrk3..
Nie plak pd mereka2 yg jeles ngn pose aku ngn sidiq n nyibuk nak gak bgmr kai kipas 2.. bole?? hu3.. ape2 je la korg janji keje kita mengira dah pun siapkan.. yg penting happy.. korg ngok la gmbr nie..
Gaya nie memg x leh blah.. pose nie tribute 2 somebody la.. xpe.. kitaorg sajer yg tau.. aku dkelilingi dayang2 yg over acting nie.. klu bgmbr masing2 no 1.. pdhal x betaraf model a/bangsa pun.. haha.. dah siap keje smua balik.. lega sikit rasa hati..

Wednesday, October 21, 2009

KAUNSELING THE MOVIE..

ha.. amik kau.. ala2 poster utk movie kat pawagam.. gtew la kaedahnya.. sempat lagi aku mengeditkan poster lakonan kami nie.. tibe2 jer posterkan.. x bgtau asal ade poster nie kan.. act mcm nie la kwn2 yer.. subjek bimbingan&kaunseling nie simulasi die kene belakon sesi kaunseling.. chop2.. sblm 2 layak ke aku nk mengkaunselingkan org nie ke tipah oi.. ish3.. aku nie pun x terkaunseling ha.. nie pengakuan ikhlas nie.. hu3..

adoi.. bab belakon2 nie la aku lemah nie.. aku ni penyanyi jer.. gtew la statmen brani mati aku.. penyanyi ke? syrkt mane kau sain kontrak kan.. hu3.. aku nie menyanyi nie kau suh la aku sampai beratus lagu pun leh aku nayi.. klu kudrat mengizinkan la.. xde aku kesah sgt de.. di awal2 kemunculan aku distage aje yg agak2 gabra.. lps 2 mtk maaf ke bang leman oi.. pentas 2 akan menjadi milik aku sepenuhnya pas 2.. bole??..hi3.. nie dmtk uk blakon.. rase mcm nk pengsan jap..nk x nk nie dah kene wat kan.. so aku teruskan jua (ayt pasrah)..

skrip cite nie aku plak yg watnya.. ala2 yusof haslam sgt aku.. porah la perasan.. pas 2 aku blakon jd ketua kelas ngn bapak.. adoi.. name aku dlm cite nie pak ayob.. klasik nasional betul name.. tp smua name klasik yg aku wat.. ok pe name mcm 2.. senang nk sebut.. siddiq sbg ckgu ujang.. muni sbg gayah.. dan tasha sbg puan temah merangkap isteri aku.. dan nadia sbg narrator cite nie la.. aku plak kene ckp nogori.. lamo x bockp ghaso lain la ckit.. tp skill bckp nogori msti ado beb.. sah2 den anak nogori.. hu3..

masa nk tayang kat dlm kelas 2.. aku malu gile.. klu stakat ngok vid aku nayi 2 xpe la jgakkan.. nie satu kelas ngok aku n kwn2 lain belakon.. mase sesi rkman x usah ckp la.. bape kali tegelak2.. sampai nk pecah perut.. aku rase klu ahmad idham la pengarah harus la die dah baling kerusi kat kitaorg.. ngok muke masing2 je terus tgelak.. salah ckp sikit tegelak.. smua nk gelak.. perut pun mcm nk terburai tegelak ok..hu3.. but we all hav fun.. wpun kitaorg bkal ckgu but textline
"we are professional" dipegang smua dpt dilakukan dgn baik..
korg nk ngok ke mov nie.. tgu je kat pasaran.. klu ade.. haha.. verangan je la kojo ey ai.. x yah la ngok sbb malu nk tunjuk.. klu ade vid nati korg leh ngok.. klu x de aku upload kan means xde rezeki nk ngok lakunan aku itu..hu3.. TUNGGU.....
Nie la movie nyer.. enjoy!!

video

STDY.. jgn x STDY.. alih2 aku Stdo..he3


time 2 stdy la this wiks.. but me stil tgapai2 bintang di awangan.. gitu la gamaknya.. baru je balik dari kl.. jumpe mak ayh.. syukur alhamdulillah xde pe2 yg berlaku.. keadaan masih terkawal.. syukur.. ape kes plak gmbr kat atas nie kan??? ish3.. sbnr nye korg minggu nie dan seterusnya aku kene mengumpul sgala2 ilmu lebih kot dari beg katun 2.. hu3.. pas 2 limpahkan sampai banjir kat kertas jwpn exam 2 ha..

takut2 memg takut gak skrg nie.. exam kan.. ade ke yg sgt teruja nk exam.. hu3.. ade kot.. manusiakan diversity la plak kan.. 2 hak diorg la kan.. aku nie ntah la.. klu la mase skrg nie pat karok nie best sgt nie.. bole?? ilang tension.. ala2 korg yg bace mesti ckp.. p la mengaji utk ilangkan tension.. elo3.. i tau la ok.. x kan i nk wat ibadat nk canang seluruh semeste nie kan.. apa guna nye mcm 2.. riak sajo namenye..

korg yg mesti ngah tension.. ade yg still wat xsiment.. last2 minit kan.. tp xsiment nie x leh nk wat awalnya.. last2 baru dpt idea.. alhamdulillah xsiment aku dah setel.. x usah nk pkir2.. fokus pd exam.. fokus ke mslhnya kak bedah oi.. tp ape2 pun aku nk ucapkan:

SLMT MENDUDUKI PEPERIKSAAN

korg duduk je.. x yah jwb ape mase dlm dwn 2.. ahark3.. gurau je.. korg jwb elok2.. stdy smart n smoga berjaya.. mcm 2 gak ngn aku.. AMIN...

Tuesday, October 20, 2009

feel Something.. I dont know how 2 descibe???

Jam 1.18 pagi
Hari: Selasa

Aku rase smua org time nie sibuk stdy.. ye la time nie mgu stdy wiks.. but me.. x rase apa2.. blum stat stdy pun.. bukan mls.. tp mood 2 blm smpai agaknya.. aku try bukak buku.. last2 nothing yg aku dapat.. act hati aku nie.. rase x sedap.. aku x tau la nape?? agak rase pelik.. tp x tau mcm ne aku nk describe perasaan aku nie??? how??

aku masih teringat kata2 mak aku bile die kata die mimpi aku ketuk pintu rumah then die bukak lihat aku pakai baju melayu putih?? aku x tau nk describe mimpi nie..

mcm ne pun pagi nanti aku akan balik kl gak.. jumpe mak ayah aku.. harap jiwa aku akan tenang.. dan aku akan mula utk stdy nie.. tension pun ade gak.. tp biar la aku jd kan private hanya aku saje yg tau..

bila duduk pagi2 hari nie.. mcm terngiang2 lagu ayh&ibu
"ayah&ibu 2x.. itula permulaan kami.. dpt melihat bulan&matahari"..
lagu yg sgt bermakna dlm diri aku..

Monday, October 19, 2009

BErSama CHef DEBOt...

hai smua.. bersama kita lagi dlm rncgn masak memasak.. baik lah sy chef anda pada hari ni akan mengaja anda satu resepi masakan.. oo.. npaknya kak ketum kak lonyah muke x sabar nk tau resepi kite pd hari ni.. baik la sblm 2 cpt2 sikit amik pen dan kertas salin resepi kita pd hari ini.. baik la resepi kita hari ni ialah "SAMBAL IKAN BILIS TEMPEH SEMERAH PADI" hahaha..

hahaha. gile kentang resepi aku ari nie.. haha.. mudah je la masaknya bagi org bujang2 mcm aku nie ha.. cepat n mudah dimasak n apatah di makan oleh aku..hu3.. sbnrnye aku sgt bosan ari ni.. so pagi2 td tepikir nk masak.. tmbah2 plak wit aku semakin bkurangan yer.. ape leh wat.. masak utk mjimatkan kos.. membebel2 plak aku nie ha.. kat bwh nie ler respi aku utk korg wat.. klu korg nk masak la..hu3..
bahan-bahan
1. ikan bilis (lantak mane la korg nk guna)
2. tempe (klu kaorg nk banyak letak la byk)
3. bawang merah 3 ulas
4. bawang putih 2 ulas
5. cili boh 5 sudu(utk cdgn je.. klu nk pedas letak lebih)
6. garam
7. serbuk perasa.

cara-cara
mule2 skali tempe 2 korg potong la dadu yer.. then basuh jgn lak korg x basuh.. nati ade kuman..hu3.. lpas dah bsuh korg letak sikit serbuk kunyit sbb nk goreng nati..
Lepas 2 plak korg kene la kopek ikan bilis.. buang la kotoran2 degil n kepada ikan bilis nie.. aku memg wajib buang kepala.. x mkn kepala ikan nati bodoh.. hu3.. 2 la kater org2 dulu.. tp x tau la betul ke x.. dah klu kau mls blaja makan tau x pale ikan nie sure la kau x pandai kan.. nie kepala ikan plak yg dipsalahkan..hi3.. sblm 2 ingat basuh dulu ikan bilis ini..
Selepas 2 korg goreng ikan bilis ngn tempe nie sampai la garing dan masak.. selesai je masak mula kita menumis bawang.. tumis sampai kuning2 then masuk kan cili boh.. masak sambal sampai tu masak (cili boh 2 warna akan merah2 pekat bila sudah masak) cili dah masak then masaukkan ikan bilis dan tempe yang telah digoreng.. pas 2 siap dan korg leh stat mentedarah.. ok la guy.. slmt mencuba..

Thursday, October 15, 2009

sesi make over.. sape??

titlle kali agak lari ngn khdpn aku yg dikhabarkan mjadi bakal guru.. i.allah.. amin.. sape plak yg kene make over nie.. hu3.. bace selanjutnye yer.. al kisahnya pd hari kajadian aku adelah manusia yg sgt bengan n stuck pd hari 2.. smua di sbbkan oleh someone yg sgt menyusahkan aku semester nie.. ade yg tau.. senyap jela.. x tau pun senyap jgak..hi3.. ok 4get it.. skrg nie aku nk cite mangsa yg telah didandan rmbutnya.. sape die?? jeng3...
Nie la die manusia yg pertama.. die ade majlis rumah terbuka.. x gren pun majlis 2.. disbb kn aku mase 2 sgt la rajin.. so aku telah mengstylishkan rambut die.. bia npak new look sikit la.. klu x mm gmbr sblh nie je la.. sikat rmbut kebelakang je tiap2 hari.. 2 la tredmark die.. adoii... pls la bkln trend skrg ye bang oi.. nsib la mamat nie duk je ikut ape yg aku wat kat rmbut die.. nk ngok hasilnya.. lihat gmbr kat bwh..
Tarar... ngok.. ade la berubah ckitkan.. nie dari tepi sajo.. ok la gak stelah aku menggunakan hair dryer, iron rmbut wax n spray.. nie ajo lah hasilnya.. kire ok pe.. aku bukannye hair stylish pun.. lagi pun konsep ala2 korea celup 2 pun kire ok la.. ngok plak dari depan muka die.. ape sudah jadi.. jeng3..
Ha.. lain x dari muka die yg asal.. ade stail la skit.. klu x ala2 cite mukhsin 2 je ha.. nk g umah terbuka just nk pakai baju putih ala2 mcm nk p pj kat padang.. pls la dak nie.. aku suh cari baju yg cerah.. nie plak yg die pkai.. kire ok la 2.. klu x.. yg ado..hu3.. next.. sape plak kan.. ngok sape plak yg kene.
Ampun.. org jawa mane lak tersesat dlm blog aku nie kan.. hu3.. nie la die aza rumet setinggan mahzuz nie ha.. die pun nk skali distylishkan rmbutnya.. aku pe lagi.. wat jgak la.. tp nie agak mcabar skit.. sbb rmbut die bkn mcm mahzuz.. ayoyo.. ape perlu aku wat nie.. pkir2 punya pkir konsep yg aku nk wat kat die ialah mohock la.. rmbut tegak2 2 ha.. 1stly aku kene luruskan ckit rmbut die nie kai iron rmbut.. then hasilnya.. jom kita lihat..
ha.. lihat la perubahan rmbut die yg aku wat.. agak sukar rmbut die aku nk bentukkan.. faham2 je la kan stelah korg lihat mcm mane rmbut die.. tp x pe.. textline "we are professioal" dipegang oleh aku.. so aku wat jgak.. nk ngok hasilnya.. ngok seterusnya..
Nie la hasilnya.. cube bandingkan dgn gmbr yg asal.. kedua2 manusia nie jauh berbeza.. diorg pun kate x pnah bgaya mcm nie.. adoi sian dik nun.. tp x pe la.. janji dah wat pun kan.. so just konfiden ajo klu nk bgaya mcm nie.. tp dak 2 ekor nie dah siap rmbut takut nk kuar.. sbb takut kene hanjeng ngn kwn diorg.. jwpn aku :ade aku kesah" hu3.. jwb mcm 2 kat kwn kau yg hanjengkan korg 2.. diorg jeles sbb x leh wat rmbut mcm korg.. sblm aku nk benti taip kata2 kat blog nie ha.. kite ngok pose diorg sblm p umah terbuka 2..