Saturday, April 30, 2011

my frenz wedding

kahwin?
aku? belum sampai seru lagi la.. nak kerja dulu capai cita-cita dan menabur bakti dulu pd ayh bonda aku dulu.. since dah jd penganggur ni kan, byk la masa terluangnya.. jd, this weekend pergi kenduri kawan kwn aku.. kwn masa zaman sekolah menengah dulu.. alhamdulillah dah sampai jodoh kau azah.. kalau sape pernah p blog www.faizaltouch.blogspot.com mesti pernah lihat azah ni sbb dia salah sorg model aku utk make over.. hari bersanding die nie memg la mencabar tol.. mane tak nya hujan turun dgn lebat.. nasib bila dia nak bersanding hujan reda sikit, renyai..
tu dia azah.. cantik dia.. bestnye kenduri kawin dia ni dah mcm reunion plak.. mana kan mak andam dia tu senior kami masa sekolah dulu.. lepas tu, geng2 sekolah dulu jumpa balik.. ada yg dah dah hampir 8 thn jugak x jumpa.. tp kami jumpa balik hari ni.. ni antara kawan2 yg dtg..
lini n intan.. hampir 4 thn jugak x jumpa intan..
we all bgmbr ngn pengantin.. sian pengantin tengah makan pun kene kacau dengan kami.. 
yang berdua ni makan beradab ke? darah manis 2 jantan hot malaya ni.. hot ke? ahahak3..
happy sbb dapat jumpa korg semua.. pas ni sape lak yg nak kawin? t reunion lagi..
*SELESAI*

Friday, April 29, 2011

hadapi kenyataan

bila bangun pagi ni rasa janggal sgt2 bila aku bukan lagi berada di ukm.. hari ni jugak aku dah berubah status.. aku bukan lagi student.. selamat dtg ke alam penganggur.. jasad dah berada di kampung halaman.. tp hati masih berada di ukm.. mana mungkin semua kenangan di sana dapat dilupakan.. 4 thn bukan satu tempoh masa yg sekejap.. di sana aku kenal erti berdikari sbb b4 ni aku x pernah duduk asrama.. di sana jugak aku kenal erti menimba ilmu yg sebenar.. paling penting di sana jugaklah aku mengenal erti persahabatan..
kini, kene hadapi kenyataan bhw aku bukan lagi student.. tidak lagi bersama rakan2 lain.. sudah berlaku anjakan fasa dalam kehidupan aku.. aku risau jugak dan sering berfikir nak mengharungi hari2 berikutnya.. aku berharap sgt la dipermudakan oleh Nya dalam mengharungi ke hidupan di masa akan dtg
amin

Wednesday, April 27, 2011

MY BFF

korg kenal sape ni? yg pasti ni bukan lah skadel aku yer.. nilah my bff kat ukm.. name die nurul nadiah binti isnan (gigih name penuh)..aku rapat dgn die since 1st year kat ukm.. minggu2 awal mase mula2 belaja kat ukm aku x rapat dgn sape melainkan aku kenal roomate aku.. then, aku lupa mcm mane aku leh start bkwn baik dgn nadia.. rasenye sebab tugasan (eksimen) baru kami rapat.. hampir semua eksimen berkumpulan pasti i dgn dia..
 kami memg rapat.. selalu berdua ke mana-mana.. sampai kan pensyarah kami ingat kami ade affair..(kelakar kan adie, kitenye gosip sampai pensyarah pun naye kite).. naik moto berdua kuar ke mana.. mcm2 kami kongsikan.. waktu susah senang.. waktu aku sakit die slalu menaye kesihatan aku.. aku paling ingat bila kaki aku tisu lutut koyak.. aku bertongkat.. die kerap kali msg naye keadaan mcm mane, makn ke belum ubat tu.. bila aku xcident kene langgar dgn kereta.. die tetap care dgn aku.. bila aku demam dia sanggup dtg dgn bf die sedangkan die tengah dating.. amik aku bwk ke klinik tgh mlm tu jugak.. semua tu aku hargai adie.. aku x kan lupa kan sampai bila2.. sob3...
dia tau aku minat menyanyi.. dia lah tulang belakang aku dlm bende2 ni.. dia akan bg info mane prtdgn.. die la peneman aku bila aku tengah nebes belakang pentans.. dia sentiasa berada di sisi aku bila aku bertading.. nasihat lagu ape yg ok atau x ok.. baju mane suai atau x.. ikut p beli baju.. sampaikan i gelarkan die PA i.. dan kwn2 yg lain pun ckp mcm tu.. moment yg paling i x kan lupekan mase prtdgn nyanyian dekat fpend.. dia berpakat dgn kwn2 i buat ala spanduk tulis "go faizal".. semata2 nak beri semangat dekat aku utk prtdgn tu.. bila spanduk tu diangkat rase nak menitis air mata time nayi tu..betapa terharu sgt aku dgn tindakan die tu.. aku sgt terharu adie..sob3..
hari ni? kami bakal berpisah.. tiada lagi gelak suka duka sedih kami bersama.. 4 thn kami bersama kini akan tinggal kenangan.. tamat belajar maknanya kami akan membawa haluan masing2 mengejar cita.. mungkin aku x pernah nak menyatakan secara lisan yg aku sgt bsyukur,gembira dan menghargai persahabatan kita adie.. tp yakinlah bahawa kau sentisa kwn baik aku dan berada dalam ingatan aku sampai bila2.. dah x tahan nak menulis panjang2 menahan kesedihan dan berguguran air mata..
"adie aku syg kau sbg kwn aku" aku doakan kau sentiasa bahagia dan berjaya
nurkilan utk adie (my belevod frez)
assalamualaikum...

Monday, April 25, 2011

my heart feel?

semua org ada kawan.. aku? mestilah ada.. bila aku mula kenal erti persahabatan aku mula menghargai org tersebut.. kwn yg baik kwn yg sentiasa berada di waktu susah senang kita.. kwn pembakar semangat dlm kehidupan kita.. sbb kwn jugalah kita salah satu faktor kitar berjaya atau x dalam dunia yg perlu kita harungi ni.. one things yg aku kdg2 sukar nak terima bila kita terpaksa berpisah dgn kwn2 yg selama ni selalu dgn kita.. masa zaman sekolah kita berpisah membawa hala tuju masing2 membina kejayaan.. tp kalau dah jodoh kita pasti akan bertemu kembali.. bila masuk zmn universiti ikatan persahabatan agak lain.. mana kita lebih bijak dan matang menilai erti persahabatan.. kwn2 yg ada umpama keluarga kita sendiri.. di universiti la kwn2 ni menjadi tulang belakang utk kita berjaya.. tp apa yang pasti setiap pertemuan pasti ada perpisahan.. menanti saat perpisahan sgt menyedihkan.. sudah menjadi lumrah walau mcm mana pun perpisahan itu tetap terjadi.. mungkin hari ini kita berpisah mana tahu kita jumpa lagi di esok hari, hari berikutnya, minggu seterusnya, bulan2 akan dtg atau thn2 berikutnya.. kita tidak tahu bila? namun, perkara tersebut pasti akan terjadi.. wahai kwn.. aku sebak,duka,sedih menanti saat perpisahan yg bakal terjadi.. kamu semua tetap dlm ingatan aku sampai bila terutamanya kwn2 pendidikan khas sesi 2007/2011.. aku sbg sahabat aku berdoa semoga anda berjaya
sekian,
luv u


Sunday, April 24, 2011

PESTA BUKU 2011

seronok sgt dpt p pesta buku dekat pwtc.. even x beli satu buku pun.. duit x mencukupi.. nampak gayanye layan kan je la biji mata ni tengok setiap buku yg ada.. lama x kuar dari ukm dgn tasha, nadia, muni dan farha.. sbb dah abis belajar ni jdnye kuar je la sama2 isi masa yg ada ni..mulakan pjlnan dgn komuter.. ni mungkin kali terakhir aku ngn geng2 lain naik komuter utk kali terakhir sbg student.. biase la kalau kami ni kan wajib la haruk kan suasana.. nak2 dlm komuter tu ramai.. dlm sesak2 tu sempat snap gmbr jugak
tetap kan.. kalau dah namenye masing2 ade penyakit camera syndrome disorder, mane2 tempat pun leh bergambar..hihi.. sampai2 kat sana, mak oi!! ramainye la manusia.. mayb hari ni hari ahad gamaknya ramai la manusia.. ade yg dtg ngn famili, ngn kwn2 dan ramai lagi la yer.. dah ramai2 tu tragedi anak hilang pun ada.. mak bapak ni pun satu kawal la anak2 tu.. dah tau x reti duk diam2 anaknya boleh lak leka.. bile dah hilang melilau, melalak mencari anak.. (motif i emo jap)..hihi.
dana kwgn sendiri x mencukupi.. makan hati ngok buku2 yg aku idamx x dapat beli.. tp dah name rezeki plak tu kan.. si farha telah menghadiahkan 1 buku kepada aku dan jugak kwn2 lain sbg tanda persahabatan kami..
tu dia buku yg i dapat hadiah dari farha.. tq.. nati nak bace jap lagi.. teruja!!.. so, memg penat la bjln td.. byk pameran&jualan buku kan.. semua tempat kitaorg round.. bile dah penat gamaknye kami jd mcm ni la ha..
 adik-adik sila cthi kami.. membaca di mana2 shj pun boleh.. yg penting amalan membaca perlu di amalkan selalu.. pas makan2 semua balik.. dan yg penting kene la snap gmbr byk2 kan..
dalam penat2 bjln tu bile sampai je kat ukm ujan turun dgn lebatttt.. terus down mcm ne nak p tempat parking kete utk balik..konfident nak redah sekali banjir kilat la plak.. down!! nak wat mcm ne dgn konfidentnye kami meredah.. wat wayang free.. meredah hujan sambil tegelak tebahak2.. nak meniti jalan supaya x kene air yg dah naik tu terpaksa lalu kat jln sempit kat gerai air jambu batu.. dah la b4 tu gerai tu dah senget kanopinya.. skali kitaorg dtg. nak2 aku.. kembali ribut kedai tu.. ahaha.. depan kedai tu lak ade lagi kanopi yg dah direndahkan.. maknenye kene lalu bawah tu.. yg x leh blah aku dah la tinggi.. kene menunduk la..bile tekena kat besi kanopi yg kecik tu x ke gamaknya kanopi tu turut bergerak.. ahaha.. serius x leh blah.. sampai ke kereta sambung tegelak2 lagi.. bile sampai ukm ujan berhenti.. down jap.. ahaha..
tamat



Saturday, April 23, 2011

friends forever

saki baki hari yang ada memg aku manfaatkan diri aku bersama kawan-kawan aku yg berada di ukm ni. rasa sikit pun x mahu berpisah dgn diorg.. 4 thn bukan jangka masa yang pendek.. ikatan persahabatn kami kukuh sepanjangan pekenalan ni.. gaduh dan kemudian baik semula tu lumrah kehidupan.. sedangkan lidah lagi tergigit.. so, gamaknya setiap pelusuk yg ada kat ukm ni kami abadikan dalam gambar supaya ia jadi satu kenangan yang x akan aku lupakan sampai bila..
friends forever

Wednesday, April 20, 2011

exam oh exam

lagi berapa jam je en debot akan exam.. tp still leh update entry kat blog ni.. rjinnye la debot ni kan.. kalau rajin utk exam xpe gak..huhuh.. al kisahnya si debot ni 1 paper je kan 2 yg "sgt rajin" stdy tu.. stress confirm ada bila nak exam ni.. tp x la sampai nak meroyan kan.. gamaknya bila dah stress mula la aku menghiburkan diri bg elakkan stress.. nak jdikan cite geng2 aku skrg ni yg tengah obses main gitar.. aku ni x pandai main.. jadinye aku duk jd penyanyi diorg je la.. kat dlm bilik ala2 jaming kampung.. syok wo!! terbaik... aza, mahzuz, ngn erol jd musician x berbyr aku la gamaknya ke.. jadinye dikala tgn mlm smlm kami memekak2 tanpa menghiraukan org lain.. jgn cthi sikap kami ini.. ahahah.. nak dgr hasilnya.. korg lyn video ni..
video
ok x? ade la part2 tersumbang ke hape ke.. sori la yer.. i bkn penyanyi profesional.. ni pun bukan nak bertanding.. just nak hilangkan tension.. specialnya kitaorgnye jaming ni sbb alat muzik nye.. gitar also la di provided oleh aza.. serius bet aza kau memg pandai main gitar..yg bunyi mcm dram tu si erol la bgendang dekat gitar lagi satu.. best jugak kan bunyinye.. in gitu dgn lagu.. dan bunyi ala2 kerincing ni si mahzuz nye keje.. nak tau pakai ape? pakai mug tu je ketuk ngn pen.. pun best kan..kreatif x cikgu2 zaman skrg nie.. huhuh.. ape2 pun semoga korg enjoy dgr..
the end

Tuesday, April 19, 2011

study group terakhir

dah nak exam dah.. yg paling best 1 paper jer yg exam.. tp 1 paper pun azab jugak sbb subjek ni memeningkan kepala.. cuma alhamdulillah kali ni x la mcm zaman sebelum2 ni.. memg kene struggle bile time exam.. sbb byk paper.. dgn exam yg berturut.. org yg pling akhir abis exam.. semua tu aku dah rasa.. pengakhirnya exam 1 jer dan abis awal.. 1st and last exam di ukm.. so sweet.. grop aku ni kalau dah nak exam memg x sah kalau x buat stdy grop.. bkongsi2 ilmu dikalangan kami tu wajib.. dari thn 1 lagi dah jd tradisi kami buat stdy grop.. kdg2 tu time stdy grop tu la baru muke kitaorg entreprem kat library.. cube kalau x exam.. yg hado jer la jwbnye.. huhuh..
jgn terperdaya dgn aksi diorg ni.. pura2 jer mcm stdy smpai x hengat dunia..huhu.. dari jam 3pm until 7.30pm stdy kat ptsl.. kire ok la tu.. lame tu kot..huhuh.. cube dlm bilik.. masing2 on9 je la kojenye..tp xde la spjgn waktu tu stdy je..ade la break skjp p mkn, solat, bgayut kat tepon dan mcm2 lagi ada..huhuh.. bile dah bosan n penat stdy.. kamera la jd pengubat stres..huhuh..
gud luck 4 exam!!

Monday, April 18, 2011

BErsEronok bersAma KAmu

masih teringat2 keseronokan jamuan semlm.. act, smlm ada jamuan untuk AJK program khidmat masyarakat ke Betau, Kuala Lipis Pahang.. ada entry sebelum ni pasal program ke pkampungan org asli tu.. so, kaedahnya smlm buat la jamuannya meraikan kejayaan kami yg sudah berjaya buat program tu.. pensyarah kami yg baik telah menghadiahkan kami rm100.. 2 yg kami terkinja2 nak buat jamuan tu.. tp nak tau ape makanan kami utk jamuan tu?
x caya lagi?
ha!! tu barisan kotak2 kfc.. duit seratus je tp makan kfc snack plate then ade 26 org.. mane lagi la si bendahari ni cekau duit? huhuh.. 4get it bende tu semua.. yg penting mlm tu semua kenyang kan.. wlpun ade yg kate kfc tu x best.. tp tgal tulang aym je aku nengok.. ahaha.. habis je makan2 ade la buat cabutan bertuah.. x sangka ni name i bertuah.. dpt gak hadiah..
tu hadiah yg i dapat sbb si aizu cabut name i.. dan paling sweet skali b4 tu i kene cabut name dan i tercabut name dia.. mcm ne tu? ahaha.. yg lain2 jgn jeles ok.. ahaha.. tp kan x leh la ngok muke kau aizu.. sik aku terbanyang kau menari bolywood mase kat betau.. x leh blah.. ahaha..
snap2 gmbr tu penting yer.. sbb kami ni addict pd kamera..huhuh.. sian muke ida dlm gambar ni.. tgn sape gegau ni? huhu..  tergelak sane sini.. paling x leh blah sampai pak guard dtg wat tinjauan dekat tempat kitaorg sbb ngat ade org kene histeria.. mane x nya.. dah ade aku ngn min.. suara bertaraf a/bangsa... vokal f sharp.. nak2 hari ahad sape yg ade kat fpend tu.. huhu.. ape2 pun mlm tu sgt la happy..
the end

Sunday, April 17, 2011

giler terharu

al-kisah dikala pagi yg indah ni sajer je la on twitter.. bosan lak ngn fb kan.. so, jengah la  twitter aku yg hidup segan mati x mahu tu..hihi.. so, nak twitt ngn sape la plak? x ramai geng lagi.. jdnye saje la la anto twit kat aznil nawawi atau pun dikenali sbg paknil.. nape? x caye..huhuh.. dengan tanpa rasa segannya aku nak bgtau yg aku memg peminat die..huhuh.. sapa yg x ininat dia aku xtau la..
1st thing yg aku minat die msti la bakat die.. seriusly dlm bidang pengacaraan aku rase xde sape lagi yang mampu atau layak ganti tempat dia.. aku ngat lagi zaman aku sekolah rendah dulu slalu tengok rancangan pop kuiz.. minat gile rncgn tu.. dgn gaya rambut pak nil mase.. n fesyen die mcm2..huhuh.. skrg aku dah nak tamat zaman university pun paknil masih gah lagi.. im proud of u.. lagi satu ngat lagi sitcom sambal kat tb 3.. ade 1 episod tu paknil jd bomoh.. kelakar.. then, name die mcm senyap jer.. kemudian die mengacara AF.. time tu memg fenomena sgt la.. dgn rncgn Macam2 aznil.. dari bdk2 kecik sampai ke org berusia minat dia.. yg aku minat die sbb dia ni talented..
bckp sal twitter tu aku saje la anto twit kat die n x sangka la dia balas.. b4 tis ade anta kat artis lain x pun di balas.. btw nak sy thank sbb sudi twit ngn sy...
 im always support paknil.. semoga sukses selalu.. amin..

Saturday, April 16, 2011

ku seru mood stdy

minggu depan exam.. tp mana p mood aku nak stdy ni.. seriusly memg non ado nak stdy.. sbb 1 paper je aku exam jdnye aku xde mood exam (ayt nak poyo).. 1 paper pun tp ni utk last exam aku sbg student ukm.. kene all out.. tp x all out.. mcm mane ni? sik on9 kojenye.. ni sempat pulak buat entry kat blog ni.. debot2.. plz merajin kan diri anda!!

Friday, April 8, 2011

make over satu kepuasan

aku memg suka tengok org yg cantik.. cantik x semestinya pd wajah.. bagi aku org yg berkelihatan kemas wlpun x mengenakan sebarang solekan dah cantik bg aku.. cantik tu subjektif jugak.. bukan shj dilihat pd luaran tp dlman jugak.. aku minat solek org ni.. bila org 2 dah berubah jd cantik dan suka hasil kerja make up aku memg aku dpt rasa kan kepuasan yg x dpt aku nak gmbr kan.. mula2 aku just tolong2 kwn aku make up utk tarian shj.. lepas tu aku mcm nak take it serius.. tu aku memulakan dengan mewujudkan pkhdtn make up.. nak tahu lebih lanjut KLIK SINI utk melayari blog mekap aku.. 1st aku memg nak ucapkan jutaan terima kasih dekat tasha sbb dia la yg ajar aku dan sedikit pun dia x kedekut ilmu utk ajar aku cara solekan.. kalau anda nak menggunakan khidmat dia boleh KLIK SINI.. solekan dia memg cantik.. selama aku bkecimpung dalam bidang nyanyian ni (ayt budjet artis) dia la yg make up aku utk function atau pun show aku.. serius memg puas hati dan berbaloi.. nak tengok x sapa tasha ni?
tu la dia tasha.. cantik kan dia.. masa ni dinner thn akhir fpend.. dan dia make up aku sbb aku buat psmbhn malam tu.. ok la skrg ni aku nak tunjuk la hasil2 kerja yg aku dah buat.. dan aku pilih yg aku rasa terbaik la.. aku x mahu kata aku pandai sgt make up ni.. sbb aku x dapat pendidikan yg formal dlm bidang ni.. cuma dari tasha dan kajian dari pembacaan dan aku cuba2 make up pelanggan aku dari apa yg aku telah research.. mcm buat tesis la pulak kan kaedahnya
ni alin.. BFF i zaman skolah sampai la skrg.. dia salah seorg mangsa contengan i di awal2 i mula nak menapak dalam bidang.. nasib kau rela lin di conteng.. tq ey.. cantik kau pas mekap (tetap nak menghanjing kan.. huhu.. gurau jer).. x da la masalah sgt nak make up alin ni.. sbb kulit dia pun just ade sikit2 timbulan2 mesra (jerawat)..huhuh..
munyati dah azalinye memg comel dak ni.. cuma dinner dia mase tu tema rock chick ke ape.. x ingat.. jd nak nampakkan dia lain dan dlm masa yg sama nak mengekalkan kecomelan dia.. dan hasilnya nie lah.. masih comelkan die.. 1st time dia pakai bulu mata yer.. x tebal pun.. tp dah mengadu mata berat.. nak cantik kan.. so pakai je la..huhuh..
ni make up utk azah.. ala2 nak benikah nye konsep.. die nak amik gmbr utk simpanan dia.. mayb nak wat banner kawin agaknya.. kulit die memg dah bersih so senang sgt la bila nak make up die..
dalam menyolek sesiapa pun pasti ada cabaran.. masa make up kan cha ni memg rasa mencabar dan tercabar.. mcm mane nak make up die agar timbulan2 cinta x nampak dan masa yg sampai make up x nak kelihatan fake dan tebal.. nak kater 100% berjaya tu x la.. sbb aku x profesional.. jd korg tengok la gmbr kat atas dan nilai la sendiri.. ok atau x?
ni stella.. konsep make up die arabian night.. sweet2 jer konsep make up aku buat dan aku tambah sikit la blik2 kat mata die utk kelainan.. dia x cerewet.. just tadah jer muka dan beri aku kebebasan utk make up die.. janji cantik dan dia puas hati.. kali kedua aku make up die.. b4 tis make up tema rock.. aku rasa happy bila pelanggan percaya dengan hasil kerja aku.. buktinya dia dtg kembali menggunakan khidmat faizaltouch..
ni adalah hasil kerja yang terbaru dan terakhir utk aku di ukm.. ni kak ros make up utk dinner dia.. tema black pearl.. kak ros pun senang jugak nak make up.. kulit die bersih  dan gebu.. so kene pandai shading sikit la bagi nampak lagi cantik..

NYAYIAN DAN DEBOT TAK DPT DIPISAH

umpama ibarat irama dan lagu x dapat dipisahkan mcm tu jugaklah aku dengan nyanyian ni.. since tadika aku dah berani menyanyi depan org ramai.. kalau zaman dulu ade permata seni dah lama aku join dah.. aku peminat setia ziana zain wey.. zmn dulu ark dah beli kaset2 dia.. kalau mak ayah aku x nak beli kan wajib la aku wat muka merajuk.. ahaha.. time skolah2 rendah dulu konfident nyanyi lagu ziana zain.. hamik!! high key yer.. sore zaman x akil baligh memg la melangit tinggi nye.. cuba tanya kwn2 aku zaman skolah rendah dulu.. memg tau aku slalu nyanyi lagu ziana zain.. matilah.. dah pecah lobang.. ahaha.. mayb sbb nyanyi lagu ziana la aku sampai skrg selesa nyanyi lagu yg ade high key.. tp sore aku x la mantap mana pun.. biasa2 sahaja.. lepas dah masuk zmn skolah menengah masih lagi aktif menyanyi.. sbb join kelab kebudayaan. seorg guru nama dia "cikgu mustakim" yg kesan bakat aku sampai la dia selalu bwk aku masuk ptdgn nyanyian zman skolah dulu..

ZAMAN SEKOLAH
tu dia zaman aku form 1.. kira 1st competition aku masuk dan aku mewakili daerah ke peringkat negeri.. masa ni aku bwk laku mentari muncul lagi by zamani.. rase nye ni mesti tengah nyanyi part chorus yg tinggi tu.. dulu prtdgn nayi pakai baju sekolah ok.. after form 3 mcm tu baru dibenarkan pakaian bebas tp sopan..
ni mase form 2.. wakil daerah ke peringkat negeri sembilan.. masa ni bwk lagu "gerimis mengundang" by zamani.. dulu memg minat ngn lagu2 slam.. so, lagu tu sesuai dgn vokal then nayi la utk bertanding.. kurus sikit la masa zmn skolah.. skrg? no komen..huhuh..
yg ni dah mase form 5 dah.. sblm turn nak nayi tu dapat msg yg menyatakan aku kene mengikuti khidmat negara.. mengganggu konsentrasi tol mase tu.. ptdgn ni kat pasaraya gmart yg dulunya di kenali gar foh di gemas la.. mase ni memg x leh blah pilihan lagu yer.. lagu new boyz.. ahaha.. "luka mu luka ku jua". jiwang meleret tol lagu itu.. tp suai ngn vokal so aku nayi saje lah..

ZAMAN UNIVERSITI
dah masuk u lagi la mcm2 pertandingan yg aku masuk.. lagi advance bila aku buat show utk majlis makan malam, karnival dan sebagainya la.. janji dapat duit poket..huhu.. banyak gmbr2 yg dah ilang sbb lappy buat hal kene format dan x sempat back up.. yg ada tgal sikit jer.. sikit ker? jom tengok..
contest ni anjuran DIGI.. mase ni aku nayi lagu mungkin by anuar zain.. lagu ni kira memg lagu cari makan aku kat ukm.. aku menang tempat kedua.. masa tu pemenang pertama dan kedua ditawarkan utk rakam demosuara.. dan pihak DIGi akan menilai utk dijadikan artis dibawah diorg la.. kalau apa2 sajer function DIGI kene sertai la selain dpt habuan la kan.. tp, parent aku x kasi.. blaja dulu.. lagi pun x silap aku ni mase thn dua. pglmn paling pahit jugak mase ptdgn ni bila duit yg dijanjikan rm200 utk tempat kedua aku x dpt until now.. kene kecing.. bukan salah pihak pengajur iaitu DIGi sbb dia dah serahkan kpd pengelola student P___UKM yg uruskan.. so, dpt brgn iringin je la mcm hamper, gudi beg n sijil.. duit x dapat.. kwn i yg menang no 1st langsung x dpt apa2.. sbb lepas penyampaian hadiah tu die tergesa2 balik ada hal.. dan mtk pihak tersbut simpan kan dulu nati dia amik.. bila nak p tuntut x ada pulak hadiah tu.. sbb lebih 1 wiks baru die p mtk x silap.. boleh student yg uruskan tu ckp dia dah makan hamper tu.. bodoh sungguh.. i msih ingat sapa budak dah grad pun dia.. studen law.. tp perangai ya ampun.. tanggung la dosa.. ok.. lupa kan citer nie.. next,
ni adalah 1st show aku yg berbayar.. hasil dari kawan aku yg carikan job ni.. mase ni majlis jamuan hari raya kelab oleokima fst ukm di equatorial bangi.. 2 lagu nyanyi masa ni.. lagu "joget kenangan manis" by sudirman dan "seribu tahun" by imran ajmain.. n mula la aku menggunakan khidmat tasha utk make up masa show seterusnya..
psmbhn ni dekat palm garden hotel x silap aku utk choir night.. lagu ape aku nayi mase ni.. x ingat la plak.. ni 1st time jugak wat psmbhn di luar ukm.. ade lagi satu mase tu kat restoren terapung kat uniten.. utk majlis sambutan hari raya kelab alumni kolej aminuddin baku ukm.. tp syg gmbr x da la.. tgal video jer yg masik sempat diselamatkan..
program syoknya syawal kolej ibu zain.. pihak penganjur request 2 lagu raya.. masa ni nyayi lagu "selamat hari raya" by ahmad jais dan "kepulangan yg dinanti" by aman syah.. masa ni dah nak dekat cuti raya dah.. ramai geng blok dah balik.. tp disebabkan demi mencari rezeki (ayt skema).. amik la jugak show ni.. lepas beli baju raya ok.. huhuh.. stage dia canti sgt. siap ada pondok, pelilta, lampu kelip2...mriah sgt.. psmbhn aku diiringi penari lagi..
kenangan ni yang paling i x leh lupakan.. ni show utk dinner kolej ibu zain.. masa ni i baru xcident kene langgar dgn kereta.. baru 1 mgu lebih.. sbb i dah janji nak nyanyi dan dah praktis dengan pemain piano kolej tersebut b4 xsident.. x kan i nak cancel kan pulak.. i nayi lagu memeori tercipta sbb pihak pengajur request dan arrangement muzik di ubah mengikut kesesuaian key vokal i oleh pemaian piano tesebut.. jadinya i gagahkan jugak nayi mase ni.. tongkat di campak ketepi.. nayi sambil jalan mcm org tempang.. tp suara x ada apa2 masalah.. so, enjoy the show wlpun menahan sakit..
show ni agak formal.. sbb utk pertandingan pidato anjuran ukm utk seluruh ipta dan ipts di msia.. lagu lebih santai.. yg rileks2 sahaja sementara menunggu keputusan ptdgn tsbt.. lagu "terima ksih cinta" by afghan..
ni pulak prtdgn sempena hari guru anjuran fakulti pendidikan ukm.. i bawak lagu "harapan" by fazli zainal.. kenangan paling manis bila kawan2 dtg support setiap kali prtdgn.. tp yg paling terharu bila diorg siap bwk banner ni.. tulis "go faizal".. sebak gile rasa.. luv kat  korg.. dan i menang prtdgn ni.. johan dan yg paling manis utk kali ke dua berturut2.. thn sblmnya i menang dgn lagu mungkin bu anuar zain..
yg terakhir skali baru2 ni psmbhn utk dinner thn akhir pelajar fpend.. ni show i yg terakhir kat sini.. diiringi bhs isyarat oleh kwn2 i.. lagu "seribu impian" by casey.. seronok sgt mlm tu.. thanks kwn2 yg selalu support..
*THE END*

jom flashback

al-kisahnya, smlm duk mengemas cd-cd gmbr..pastu ternampak la satu cd ni yg dilabel "minggu 3M".. so, rasa mcm nak tengok gmbr yg ada dalam cd tu.. yg frustnya cd player laptop aku ni dah x leh guna.. lama dah aku x usik.. disebabkan hati ni membuak2 rasa nak tengok gak gmbr dlm cd tu.. aku try la pasang.. tiba-tiba.. berfungsi plak cd player tu.. serius, tekejut pakcik.. so, apa lagi.. hajat kesampaian.. aku tengok la gmbr2 yg ada dlm cd tu.. dlm2 byk2 gmbr tu ada jugak terselit muka aku..
cuba cari aku yg mana satu.. senang jer sapa yg paling comel kat situ.. tu la aku.. dengan kemeja putih tai ukm lagi.. memori sgt.. time ni ade ceramah apa ntah.. serius bosan dalam dectar ni mase tu.. hafiz pun ada dekat dlm gmbr ni.. wajah keanak-anakan sgt kau fiz.. huhuh
fendi in this picture.. lain muka kau time ni wey.. fendi my 1st roomate kat ukm.. org yg pertama aku kenal.. now! dah 4thn kami berkawan.. mengharungi segala suka duka bersama.. aku check in dulu dlm bilik then dia sampai dah petang.. sbb dari sabah.. bila balik dr aktiviti aku tengok ada org ikut aku ke bilik.. sekali aku ngok mcm cina.. so aku pun loading.. aku roomate dengan cina ke? bila dah tegur menegur rupanya dia dari sabah.. sebaik2 kami pun penah sekali kami gaduh.. tp x la sampai bertumbuk yer.. salah faham sbnrnya.. pasal apa? rahsia.. kita jer dua tau kan fendi..huhuh.. time bulan puasa thn 1 dulu ingat lagi sahur magie jer berdua dgn dia.. mcm2 lagi kenangan ngn si fendi ni.. kalau nak citer kang sampai berapa entry baru nak habis nanti..
aktiviti riadah.. kene hias pakaian robot kumpulan kami dengan menggunakan surat khabar dan benda2 yang ada disekeliling.. time ni x kenal sape2 pun.. tp bila dah 1 kumpulan memg kene kerjasama.. tp lelaki x de masalah kalau nak bergaul ni.. ok sajer..
gitula gamaknya wajah aku masa sukaneka ni ha.. x leh blah wajah.. lantak p la.. janji rase happy masa main sukaneka tu.. rambut pun skema jer ha.. belah tepi jer.. lepas dah naik thn dua dan setrusnya bukan main lagi.. terpacak la.. di luruskan la rambutnya, bleach pulak.. biasa la kan.. muda remaja memg suka mencuba sesuatu yang baru.. 1 minggu 3M ni memg la memenatkan.. minggu orientasi plak.. aku plak banyak habiskan masa ke dectar sbb terlibat dengan koir.. nak suh aku join bersukan aku x pro.. kalau kesenian memg la aku mengelinjin nak join..huhuhu..
kalau x silap 1st mendaftar sbg pelajar UKM 01/07/07.. now! dah thn 4.. dah nak abis.. alhamdulillah.. lepas ni x dapat nak banyangkan diri ni menjadi seorg guru..
Y.. PEACE..Y