Thursday, June 30, 2011

cantik?

cantik!
sgt subjektif.. semua manusia peka, suka dan mahu cantik.. x kira la lelaki mahu pun perempuan.. tp bila obses menguasai diri menyebabkan manusia ni lupa pulak.. sanggup buat apa shj demi kecantikan.. botox, susuk.. dua bende ni memg x boleh digunakan oleh mereka yg beragama islam.. tp masih ada juga yg guna demi kecantikan.. dgn dunia semakin maju ni bermacam2 la manusia boleh buat demi kecantikan.. setakat makan pil tu bende biase la kan.. namun, bile dah suntik2 utk kecantikan ni memg insan yg buat tersebut aku boleh kategorikan sbg insan yg sgt "gigih" demi kecantikan.. kalau takut muke di mamah usia x perlu la buat mcm tu.. pd pdpt aku mcm 2 la.. sbb dah lumrah kat dunia ni pasti kita akan tua dan wajah berkedut la kan.. so, x payah la berhabisan nak suntik utk kekal nampak wajah sentiasa muda.. kalau suntikan yg buat tu menyebabkan muka ok xpe la.. tp sampai bila plak? sbb pasti kene buat lagi suntikan tu utk kekal cantik.. ermm.. bagi aku masing2 dah dikurniakan akal dan fikiran.. so,anda sendiri boleh menilai sebaik mungkin.. bg aku x perlu la buat mcm tu.. masing2 ada pendapat tersendiri.. jd maafkan aku kalau ada yg terasa.. ampun..

Monday, June 27, 2011

terapi penghilang stress

assalamualaikum
salam sejahtera
memg aku x dapat nafikan yg aku stress sedikit dgn kerja aku.. kerja,kerja,kerja dan terus kerja.. xnak ckp kenapa aku rasa stress dgn kerja aku.. sbb aku rasa ianya terlalu sensitif dan aku x nak nati menyebabkan nama org lain buruk.. jdnya bila aku dah stress ni mula lah aku buat sesuatu bg aku hilangkan stress.. yg pasti aku akan buat bende yg aku minat la..nak kate aku ni kreatif aku x leh la nak ckp mcm tu.. sbb aku pun x tau la aku ni kreatif takat mana.. cuba aku rajin mencuba.. so, apa yg aku buat?
ha.. tulah keje aku.. siang keje kantin n malam aku buat kerja ni.. jahit manik.. act aku memg dah lama buat jahitan ni.. cuma waktu lapang je la.. lagi pun aku pandai jahit yg basic shj.. seriusly aku x pernah belajar kat siapa2.. cuma aku pernah tengok baju kurun "nurul haida a.k.a kak da" aku belek sikit2.. then aku try dan jadi.. yg ni cuma aku buat die lengan shj.. lepas ni ade 2 pasang baju akak aku yg tengah tgu turn nak disiapkan dan baju mak aku lagi.. gigih.. tp xpe la.. dah minat punya pasal.. nak amik tempahan x berani yer.. so, bis la baju mak aku yg jd mangsa..
the end

Sunday, June 26, 2011