Saturday, August 29, 2009

slmt menyamBUT hari TUA (miss Tahsa ronggeng)

19 ogos 1987 lahir la manusia yg bnama INTAN NATASHA ABU BAKAR kat dunia nie.. kat hosp mane, wad bape, katil no bape???? semuanya aku x tau.. hahaha... klu nk tau kene terjah pak cik bakar la.. jap call die naye.. "helo pakcik, dulu dak tasha nie diberanakkan kat ne ey?" ayah tasha pun memberitahu "asal kau nk tau nak?" tibe2 aku menjawab.. ade aku kesah.. hi3.. ampun pakcik.. saya lagi bersenda yar.. ckup2 la intro entri nie.. so entri kali nie aku nk cite sal sambutan hari jd tasha 19 ogos 2009... sebelum aku nk mulakan entri nie aku nk mgeluh dulu... huh....
pe kes lak nk mgeluh nie??? ish3.. mane x nye.. suprise party dak nie la yg paling ktandusan idea tol..nk wat dalam pelusuk ukm.. errrr bosan la.. dh hampir ke semua mjadi tempat sejarah kita org..

pikir punya pikir.. aha''''' aku dapat idea.. mule2 skali nk rancang wat kat mcd pkns.. tp mcm x best la plak.. kemudian timbul plak idea nk wat kat putrajaya.. so merancang la aku sbg ketua program.. citenye wani ajak p pjaya.. then aku pun menyaport wani kate ajak p karok.. dsbbkan rmai manusia yg p n mantan yg ecing2 xnk naik moto.. kau ngat kau bos ke?? huh.. so, katernya aku naik moto ngn azri.. aku lak ngan pantas telah menjalan kan promosi kelab koling dan bjaya menarik ahli baru iaitu amy the geng untuk join skali.. alangkah bagusnya diorg turut menyertai kelab ini.. smkin bkembang kelab nie..hu3.. petang 2 dah nk jadi la p pjaya.. katernya aku naik moto tapi sbnr nye aku naik kete ngn amy the geng.. kelas abis kul 3 ptg.. sempat g beli brg.. tibe2 ujan pulak turun.. ape leh wat.. kene tukar plan b.. jalan cite masih same kak ketom oi.. tp tukar tempat je ha.. ke kajang n bagi tau gak yg group amy the geng ikut.. so, aku pun p la awl sikit ngn amy the geng pas isyak beli kek.. tempat kejadian yg dipilih kat KFC.. sbb aku dutanye.. hahah.. kat bwh nie kek yg kita org beli...

ha... cantik x kek yg kitaorg pilih.. nice kan.. rase pun sedap.. so lupe lak.. tema kali nie GEMERLAPAN.. tema 2 aku yg pilih n semua wajib ikut.. sape yg xde baju mcm 2 aku telah melonggarkan syarat tsbt dengan mgunakan spanar la player la ape semua pd mereka yg xde baju mcm 2 pakai baju warna yg paling terang.. semua dh ikut konsep.. ya bgus.. tibe2 spek mate aku nk pecah.. mantan lak wat mereng pkai baju mcm nk p dinner.. the.. plz find imej consultant ya.. secepat yg mungkin..hu3.. elo mkn kat kfc jar.. bukan kat palace golden horses.. (betul ke eja nie.. lantak la).. hi3.. group aku sampai dulu then group yg naik kete tasha pun sampai.. bile bekumpul depan KFC aku mulakan lakonan yg aku pelajari dari fauziah nawi a.k.a kak senah toreks.. hu3.. dialog berbunyi mcm nie "alamak!! kamera tinggal dlm kete.. amy nk kunci".. padahal aku nk amik kek.. semua masuk kfc n aku pun sampai membawa kek dan letak dpn tasha.. die leh wat muka blur die (spt knk2 autis.. he3).. so aku kate kek hari jd die.. baru la die tahu.. semua beli mkanan dan bkumandang la killer song malam 2.. lagu ciptaan x tau sape?? "happy birthday"tersenyum riang la org yg menyambut hari tuannya ini.. mlm tue sgala diet yg dia buat hilang punah yer.. kek di baham apetah lagi set snack plate kfc origanal kegemaran die turut dibaham oleh die.. hu3.. makannye makan sampai kenyang pas2 program seterusnya kite p karok la plak yer.. lame gak aku x karok.. so aku membawa lah semua ahli kelab ke pusat karok di metro point.. 11 orang smuanya.. dgn konfident book bilik sampai 2 jam.. yakin...

byk la lagu yg dipilih.. dari lagu dangdut ke lagu rancak ke lagu ballad.. dari lagu zmn p.ramlee sampai la zamn skrg.. ade nayi solo dan ade lak nayi duet.. yg 2 aku x leh bla.. bkn main suke bduet satu pasgn nie.. ade aku kesah.. nk ngok gmbr die jom...
ngok 2.. penyanyi pempn bukan main feeling bis.. psan ngah nayi kat ptdgn one in a million ke.. klu aku juri aku akan ckp.. better u go back n dont come again.. ha3.. penyanyi laki nyer yg ecing malu2.. pe kau ngat sore kau mcm nuar zain ke.. hu3.. ape2 la yg penting x dpt lwn aku.. haha... so, melalak sakan la masing.. wpun sbnrnye xsiment bukan main betimbun.. tp wat rileks je sudah..

dekat kul 1 lebih pagi yer.. bkn main lagi ank dara semua balik lewat.. aku ngn azri lelaki x kesah lambat balik.. idup org bujang.. standard ar.. hu3.. pe pun semua seronok mlm 2.. pas nie turn sape lak kan??? so kite TUNGGGGGUUUUUUU...

Wednesday, August 26, 2009

Majlis konvoksyen ukm ke 37

lame x post entri baru kat blog nie.. keje semakin melambak2 yer.. idup semakin memeningkan otak.. adoiiaiii.. tp x pe.. rileks faizal.. u can do it.. majlis konvoksyen ukm kali nie die buat seminggu sblm puasa.. majlis nie blangsung slama 5 hari.. bile tibe majlis nie.. kene la aku bkampung kat decta 2.. mana x nye.. aku kene praktis koir.. poning tul.. sbb lagu untuk koir ukm sgt la membosan kan idup aku utk nayi.. tp profesional katernye.. so bg je lagu ape dan i.allah aku leh nayi.. yg penting kite ade usaha untuk blaja.. dari dari 9 sidang 2 akunye jadual cume untuk 6 sidang..

soronok sbnr nye bile kite ngok majlis nie.. x semua yg bpeluang masuk utk ngok.. aku beruntung sjak dr tahun satu lagi dah leh masuk sbb atas tiket aku koir ukm utk majlis konvokesyen nie.. ae 2 sidang pagi dan petang.. so pagi sblm kul 7.30 dah pun dtg dectar utk xtvt pemanasan vokel yer.. hu3.. then kite leh lihat mak bapak masuk kdlm dwn dulu sblm ank2 nye masuk.. bile kite ngok mereka nie aku rase suka sgt.. ye la mesti la diorg bangga ngok ank diorg bjaya.. so aku pun berazam mcm uk bjaya.. nati bile mak ayah aku bangga bile dtg ngok aku.. time 2 aku akan kucup pipi kedua2 belah pipi diorg dan ucp terima kasih dan beri ijazah 2 kat die.. aku harap sgt diorg leh dtg.. tp ayh sakit skrg.. still sakit.. aku sgt risau.. mak pun sama.. ermmmmm.. dah jgn cite la.. nati aku nagis la plak.. ape2 pun syg mak ngn ayah...

ok la kite balik sal majlis konvo nie.. setiap sidang 2 lama tau dari kul 8-12..bosan sgt tau.. tp ape leh wat.. kitaorg kene nayi koir ikut masa yg telah ditetapkan.. so aku bwk la majalah.. pinjam mp4 si hafiz supaya leh ilang bosan

nie la keje aku bosan2 aku amik gmbr sendri.. n amik gak gmbr ngn hafiz.. lame sgt nk tunggu turn nayi.. so kite org bgmbr dgn yakin je la hu3..










wat pengetahuan korg ade 3 je org lelaki melayu dlm koir nie ha.. sorg lagi x sempat lak nk bgmbr ngn die.. yg lain semua cina.. plr pmpn lak ade gak yg melayu.. lain semua cine.. tp dak2 cine nie baik tau.. diorg friendly. so aku xde pun mslah nk bercampur ngn diorg.. made majlis nie ade senior koir aku yg lepas grad.. so tradisi koir ukm nie bile ahli die grad ahlinya itu akan diraikan slps majlis.. dan akan didendeangkan lagu "music" lagu tema kitaorg.. mase kitaorg nayi nati semua org rmai pasti akan ngok sbb kitaorg siap nayi utk org yg grad 2 (ahli koir).. dan satu g xtvt tradisi koir ukm ialah akan melambungkan sape yg grad td.. peh abis la.. senior aku 2 name die zaza.. die siap menjerit bile kene lambung.. bwh nie ha gmbr die kene lambung..hu3

saat2 mencemas kan bg die.. lagi satu sepupu aku pun grad gak mase nie.. die dak program pendidikan khas gak.. tp x sempat jumpe die.. sbb aku sibuk plak praktis bile abis satu sesi 2 ngn ahli pancaragam.. cume sempat jumpe makcik n pakcik aku sblm masuk dewan.. tp x pe la.. die npak aku gak kat skrin besa 2 mase aku nayi... hi3.. ok aku nk kongsi ngn korg pic semasa majlis konvo kesyen nie blgsung..
pic2 kat atas nie semasa perarakkan masuk graduan.. nie warna oren dari fak pendidikan.. nati aku pun pkai jubah 2.. insya allah.. amin.. semangat membara tul bile ngok diorg nie.. dh penat2 blaja.. akhirnya dpt gak ijazah mereka.. aku ade lagi 1 thn stgah.. so tunggu!!!!!!

Wednesday, August 19, 2009

Jalan2 ke KUANTAN..

finally.. rncgn nk ke umah wani jd jgak.. setelah memakan mase 1 sem yer mbuat prncgn.. dpat gak aku dan geng yg lain mjejakkn kaki ke kuantan.. he3
so, geng2 ahli pengembaraan kali ni ialah aku, azri, nadia, tasha, muni dan wani selaku ketua program.. sbb nk p umah die.. klu x awal2 lagi dh nk p sem nie.. tp kerana azri yg bersifat kekolingan nyer itu membuat kan kami mhadapi masalah.. hampeh tol.. nsib la kau 2 YDP kelab koling.. hi3.. akhirnya 6.september.2009 mjadi la sejarah kami semua mjlnkan aktiviti melaha kami ini..

hari kamis kami betolak.. tiket dh dibeli.. tp tiket balik dulu yg dibeli.. pelik kan.. g x lagi.. tp beli tiket balik ke ukm dulu.. kelab koling la katekan.. ish3.. nie sbb NYDP kelab koling (wani) die kate tiket balik kuantan ke ukm nie slalu sold out.. so ikutkan je la kate nydp 2.. pegi la kami beramai2 pd petang kamis 2 ke pudu untuk naik bas ke kuantan.. tiket dibeli terus dari sane utk ke kuantan.. lame tol aku x p pudu.. slalu naik kat teminal je.. org tetap rmai mcm semut itam dan rakan2nye.. hu3..

sempat la kitaorg bgmbr dengan tiket2 nie ha.. sepanjang2 dan selebar2 tiket kitaorg nie djadikan model utk kitaorg utk bgmr.. ape2 pun memg kitaorg kuat inteprem.. hu3..
tepat jam 5.30 kitaorg pun naik la bus utk ke kuantan.. masing2 ngn semangat excitednye.. rase mcm pegi lawatan sekolah pulak.. hu3.. org yg paling excited sape sape lagi klu bukan si azri.. konon2 x nk tido dlm bus yer nk tengok keadaan sekeliling sehinggalah sampai ke kuantan katernya.. tp korg nk tau ape yg belaku.. jeng3...


nie lah yang berlaku yer.. kate nk ngok keadaan sekeliling kan.. rupenye die ngok dlm mimpi die je.. x sampai pun setgh jam pjlanan die dh tido.. x leh bla.. hu3.. 2 la perangai ydp kelab koling.. tp sian gak kat die.. rupe2nye die nie puasa sunat.. so x pe la.. letih sgt agaknye.. perjalanan mengambil mase yg lama.. dekat 5 jam rasenya x silap aku.. tp aku x tido pun spjg pjlanan.. mane x nye.. duk beborak ngn wani n tasha.. si wani plak duk mendajal amik gmbr si azri nie tido.. ha3.. azri pun x tau.. tau bile ngok kamera ade gmbr die tido.. nsib die x marah.. lgpun die nie kan "baik budaknya" hi3
stelah memakan masa yg lame.. sampai la kat kuantan.. then, mak ayah wani menyambut kami di phentian bus kuantan.. kami dibwk balik.. tp sebelum 2 mak wani p shoping jap.. beli brg.. kami pun ikut la skali.. sampai je makan then membersihkan diri dan tido.. sbb semua kepenanta..
pagi esok nya bgun solat subuh then tido semula.. dan telajak lambat ckit semua bgun.. dek sbb kepenatan.. xtvt pagi 2 lepas sarapan mak wani ajak p bandar sbb nk beli barang lagi.. so semua naik kete aku ngn azri plak merempit naik skuter..

nie la keadaan aku merempit ngn skuter.. aku pun x biase bwk skuter.. tp senang je bwk die.. tp sbb aku dh biase moto kai gear kan.. tp sdap je aku merempit ngn azri.. sampai la ke bandar kuantan.. bshoping la dulu ke mydin.. wani suke la klu shoping nie kan.. nk2 ade mak die.. amik je.. mak die byr.. mcm2 brg mak die beli.. seolah2 textline "mydin gedung pilihanku" digunakan.. ha3.. klu ikutkan nk borong tikar g.. hu3.. bygkan la.. bwk kete kancil.. dak 3 org kat blakang 2 pegang tikar.. haha.. kemudian p pulak ke pasar basah. nk cari bhn masak.. kitaorg lak p ke A&W jap.. melantak air rutbeer ngn floot.. sempat lagi kitaorg kan p situ.. weeee...

petang plak.. kami beramai2 telah menjayakan rncgn masak memasak.. hi3.. resepi kitaorg adelah 2 jenis kek.. kek coklat kukus & kek murble.. nyum3.. dgn rase confident nye kami mguna kn dapur mak wani utk mjaya rncgn nie.. mak wani xde sbb p marhaban.. so ape lagi wani slaku ketua program suh kitaorg menjayakn rncgn nie.. kitaorg pe lagi.. wat la kek 2.. x sampai je seharian kek telah berjaya dibaham oleh kami semua.. tp aku mkn skit je kek ey.. sbb aku x suke kek.. tp suka buat kek.. ahli2 kelab2 yg lain mbaham kek 2 smpai x ngat dunia yer.. duk umh wani xtvt makan memg sgt wajib.. asyik makan2 dan makan.. pas la habis wat kek 2 semua.. ptg2 ue mak wani ajak p servey tempat nk bkelah esok.. pegi la kitaorg semua.. dan aku n azri still merempit.. smpat gak kami beposing wlpun just nk riki2 tempat je
hari pun dh malam.. kami pun balik.. then tentatif program mlm 2 plak p ke teluk cempedak bsaa famili wani.. jalan lagi.. sampai je sane semua p kedai cenderahati.. dan bshoping la mcm x ngat dunia jap kat situ.. masing2 beli ape yg dihajati.. baju la.. kicing la.. klu duit ade selori agaknya kedai 2 pun nk dibeli skali.. hu.. kat bwh nie wajah2 kami setelah bshoping..
semuanye tesenyum riang bile dh bis memborong yer.. pas2 kitaorg ke pantai pulak.. ngok keadaan sekeliling yg rmai org nie.. tp rmai la psangan2 nie.. bkn main lagi ey.. tp lantak la.. 2 hal diorg nk mesra ke ape.. kitaorg semua yg penting memekak sakan kat situ.. so dari memandang org je kan.. kami duk la bgmr ngn aksi2 yg menggila.. hu3 ngok la ekspresi2 kitaorg yg mcm ape ntah..

setelah penat ke sana.. mak ayah wani telah berbesar hati mebelanja kami makn KFC.. pe lagi.. semua membaham la kfc 2.. apatah lagi aku ade la duta kfc ngn mcd.. bole?? hu3.. kt bwh nie gmbr mak ayh wani yg ckup sporting.. thanks pakcik n makcik..

dh kenyang perut masing2.. balik la kami semua ke rumah.. bsok acara kemuncak akan blangsung.. kitaorg semua akan bkelah ditempat yg kitaorg dh pilih semlm.. tapi seblm 2, pagi kita org g pusat tenunan diraja.. cantik2 songketnye.. susah nk wat.. patut la harga nye mahal.. bsiap2 la semua.. dgn makanan yg bkn main lagi mcm nk mjamu 100 org.. hu3.. ade ayam bbq, hotdog, burger, kentang goreng, coslow, nudget dan mcm2 lagi la.. mcm nk tgal sebulan kat laut 2 ha.. mknan x beragak2.. sampai je sana.. pecah dua kump.. azri, nadia, tasha sdia kan aym bbq.. wani, aku, muni sibuk wat burger n kentang goreng yg akhirnya x digoreng sbb angin kuat dan mkanan tlampau byk..hu3.. dh siap2 masak semua.. membaham la makanan.. kami x mandi lagi waktu 2.. sbb takut muke itam.. slpas asar dalm 5.30 mcm tue.. mule2 la semua kanak2 rebina nie p belari2 kat pantai.. wat la tulisan kat pasir pantai 2 sbg kenangan.. wat la istana pasir akhir jd kete kebal dek azri.. muni ngn penyu pasirnye.. mandi sampai puas.. then kita org balik lpas dh nk masuk waktu magrib..


bestnye la dapat p picnic kan.. so dah bis balik la ke rumah.. kepenatan gile.. mlm just lepak.. n ngok tb je.. kuar pun beli hadiah utk mak wani sbg tanda terima kasih.. ahad balik la ke ukm semula.. bile dah sampai kat pintu depan ukm sempat bgambar ala2 konvo.. hu3..

Thursday, August 6, 2009

diSebaLIk tabIR.. jenj3..

entri kali nie smbungan entri sblm nie.. msih sal smbutan hari guru.. bezanya kali nie aku nk kongsi ngn korg yg bace blog aku nie ape yg blaku sblm ptdgn bmula.. mc2 rgam klu korg nk tau.. mane x nye.. nk siap2 kan mreka2 nie yg x pnah di mekapkan.. dan ade plak yg banyak songeh x nk mekap.. eh elo!! kau ngat kau cantik ke? hu3.. so mcm biase la sbl ptdgn tue kitaorg bsiap diblik psalinan untuk bsiap.. tasha mekap dak gurlz2 nie.. then aku kene tonyoh muke dak lelaki utk mekap.. sbb tasha x sempat klu nk mekap smua.. aku pe lagi menunjukkn kmahiran aku yg x mahir nie..hi3..

ha.. ngok muke samini yg tgh dmekapkan oleh tasha.. ade mcm pelakon bolywood x? hu3.. die la insan yg paling cemas skali bile ckp yg smua kene mekap.. ade ke die takut klu mekap nati muke die buruk.. ape la samini.. tp ngok kan cantik samini nie lps kene mekap.. ha.. pasnie leh kwin ngn pakwe ey 2.. :)


ok.. giliran aku plak tnjuk bkat.. nie ngah mekap si sidiq.. nie nsib die nie ok.. senyap je.. mcm nie senang keje aku.. aku nie x pndai mekap org de.. nie tasha yg bg guideline then aku ikut je.. lgpn mekap dak lelaki x lah sesusah nk mekap dak pmpn yg sgt kompleks bg aku.. huh..



nie sape lak nie kan.. wajah memg tertekan je kan.. nie nyaris2 masuk tanjung rmbutan nie.. hi3.. sbb tension kene mekap.. sape lagi klu x bukan.. zairol.. tp ape2 pun zairol nie baik bdknye... hu3..


ngah sibuk aku ngan tasha duk memkap org.. dak2 yg lain msih menunggu giliran sbuk blatih.. gigihnye penari2 yg sbnr bstatuskn ckgu nie yer.. bgus3.. pas abis je smua di mekapkan.. giliran aku pulak yer.. kang klu x vouge kang malap muke aku nati.. so bile dah bis smua dimekapkan... tasha mekapkan aku pulak.. n hasilnye memuaskan hati.. tq miss tasha..
ha.. nie lah wajah aku smasa ditatarias kan oleh tasha.. hi3... sbb penampilan nie so aku pat markah lebih kot.. tp bg aku.. penyanyi 2 lebih bgus klu bkat die lebih tinggi dr paras rupe..
PEACE!!!

Tuesday, August 4, 2009

SLMT HARI GURU..

"Kami guru Malaysia.. Berikrar dan berjanji.."
peh.. 2 la lagu keramat aku nati tue.. sampai la pencen nati n sampai la ke tua bakal pegang title "CIKGU FAIZAL" silap2 "CIKGU DEBOT".. ha3..

entri kali aku nk cite sal hari guru yang sememgnye akan disambut lewat 2 bulan dari hari yg sbnr di fakulti pendidikan UKM.. hi3.. mesti pelik kan klu korg bace.. sbb mase hari sbnr smua students kan cuti sem so x leh la nk disambut.. bile bukak sem baru baru la smbut.. nk dijadikan citer 22 julai 2009 baru le sambutan 2 blaku.. slalunye dh jd tradisi klu masuk thn 3 sure kene wat psmbhn utk hari tsbt.. sblm nie thn 2 kene jaga pameran n kitaorg penah menang gerai pameran tbaik ok.. hu3.. blagak ckit.. ckit jer.. lebih2 dosa.. peace..
So, kali nie kene wat psmbhn tapi psmbhn 2 sbnrnye pertandingan.. mama manis dgn rase confidentnte menyuruh kitaorg masuk sgala ptdgn yg dianjurkan pd hari kjadian.. ish3.. ape lagi kita dgn sifat baik dan menurut kata masuk je smua ptdgn yg ade.. antara ptdgn yg ade spt deklamasi sajak (jannah menang no3), pidato (amna saguhati) dan 2 lagi ptdgn yg aku nk cite pas nie..

ptdgn psmbhn kbudayaan tsha dan aku diberi mandat oleh mama manis utk create psmbhn kebudyaan.. ya ampun.. sbulat suara n bulat lagi perut sidiq (jgn mare.. ampun) kitaorg spakat wat tarian endang.. mase suntuk.. mama manis suke wat kezutan bagi keje last min.. so kat 1minggu je kot blatih.. penari2 kongkang(hehe.. ampun) yg menari iaitu wani, nadia, ana, ooi, samini, silas, zairol, azri n sidiq.. so praktis2.. pd hari ptdgn dpt no 3.. wpun step tarian dibuat dgn sndri oleh mereka wlpun lain yg diajar.. hi3.. tp sidiq jelatang pd hari kejadian..ha3.. ampun dipinta..
ptdgn yg lain plak ape lg klu bkn ptdgn kareoke.. aku la yg ecing mangsa keadaan akan masuk.. tp pdhal mengelinjin nk masuk.. ha3.. so, aku pun menkonfidenkan diriku masuk ptdgn tue.. wlpun agak nebes gile 1st msuk ptdgn nayi kat fakulti.. malu dpn lec2 smua nie.. pecah lobs.. mls nk pkir nk nayi lagu ape.. aku just plih lagu MUNGKIN by anuar zain.. kire lagu 2 lagu cari makan aku utk wat show kat ukm nie.. ptg 22 julai 2 ade saringan dulu lbh kurang 17 peserta.. dan hanya 6 org je ke final mlm 2.. so aku bjaya ke final.. ptg saringan 2 thanks byk2 kat geng yg turun bg support n sorak utk sokong aku.. antara yg ade petang tu,, ida, min, lini, ana, mokna, muni, sidiq, zila rmai lagi.. klu x sebut sori x ngat.. mlm 2 aku pun telah di make over kan spt biase make up artis aku tasha.. so bile gilirin aku mula nayi sgt mdebarkan nk naik atas pentas.. rmai plak lec yg aku kenali.. tp syukur aku pat wat psmbhn dgn lancar dan xde pe2 yg mganggu mlm tue.. dan dh tetulis rezeki aku mlm tue.. aku bjaya mdpt tempat pertama... :)
so guy.. pas nie aku akan tunjuk korg ape plak yg blaku disebalik tabir sbl, ptdgn nie blaku.. korg ngok smua dh get ready cantik je kan.. ngok la nati betapa haru birunya kitaorg sblm nk mula ptdgn.. so TUNGGGGGUUUUU... sblm korg out dri blog nie lyn lagu nie yer..

video

Sunday, August 2, 2009

Let Hang OUt witTh gurlzzz....

ermm.. satu kemestian dgn sikap confident nye aku akan merayap2 ngn dak2 nie.. kali nie aku merayap ngn bkal ckgu2 wanita di mase hdpn katernyer.. hi3.. trip jln2 yg pertama aku bcdang nk beli kamera digital baru.. so, bermai2 la kami turun ke loyat (rmai ke).. ahli2 y menyertai rombongan nie (skema ayt) ialah miss tasha, wani senget dan mokna.. hu3.. aku nie dah le x pandai nk beli kamera nie.. so nsib le miss tasha nie tolong aku.. byk kedai yg dh kitaorg survey akhir nyer dpt la kamera yg dhajati.. melayang wit aku RM449.. tp ok pe.. x la mahal sgt..

bis je agenda kita org ke situ.. mkn jap.. sbb lapau.. mkn kat MCD.. dh kenyang melantak.. dgn rase confidentnye nk p klcc.. nk p aquaria.. pegi jgak sbb diorg ade yg x penah p.. aku dh pnah pegi..

selang bape minggu kuar lagi.. nk kuar sbb nk byr wit PT skit.. p la byr rm100 jer.. p la aku ke kl sentral ngn si kama, yanting, samini, cha n leni.. yg aku bengang kat org PT nie.. byar siap bagi resit besar mcm result exam.. tp just tulis dlm die bape yg kita byr.. x plak ditulis baki nye bpe setelah dibyr.. npak sgt x telus..
gmbr atas nie memg mengikut konsep 1 MALAYSIA.. hi3.. bis je kita org byr wit PT it time 2 merayap pulak.. p mines.. so kat sane para2 dayang sudah menunggu.. kak da kak yah n amy dh tunggu kat sana.. sampai sane main boling... then window shoping.. window ke?? sempat beli jam.. yg x leh blah kak da.. shoping sakan.. ngn baju la siap ngn hand beg baru.. bole??

dh merayap sampai penat.. kitaorg pun balik la naik bot.. smua ngn perangai jakunnye.. siap bgambar.. hi3

Saturday, August 1, 2009

DRama..Drama.. aku Poning...

setiap org ade bende yg die minat nk wat.. mcm aku nie.. konfem la aku suke nyanyi.. bende 2 dh sebati dlm idup aku.. suh je aku nyanyi anytime jer.. tp kali nie aku kene blakon drama.. ampun taubat nk belakon.. sbb aku rase diri aku natural (ecing),, x reti nk blakon2..
smua nie bermula bile aku kene amik klas foundation english... simulasi die kene blakon drama.. dlm kelas nie plak aku dilantik sbg monitor kelas.. lagi la pening aku.. mcm2 karenah dak2 kelas.. kelas aku ade dak student p.khas, p.islam&al-quran dan fssk.. yg lain ok melain kan dak 3 org nie dri fssk.. haka, tarmizi n hafifi.. ade2 je perangai die.. smua bengang ngn diorg.. bengang sal ape x yah la nk detail citernye.. sakit ati je nati..

ok la.. smbung lik sal drama.. sbb kels fdation nie aku berangan2 gile nk wat ala2 drama muzikal.. peh..budjet gile.. but at least impian aku dh tercapai.. oleh sbb aku x gheti nk blakon.. so aku sumbang la kepakaran nyanyian aku nie ha dlm drama 2.. ala2 muzikal.. duk2 belatih2 kerap kali hari pertandingan 2 pun sampai
nie la atr polan2 yg tlibat dlm drama nie.. dlm drama nie pegang watak sbb pemain biola, penyanyi koir n penyanyi mase majlis kawin.. utk majlis kawin tu aku nayi lagu MY BABY YOU. 2 1st aku nayi lagu yue dpn khalayak rmai.. peh2.. takut sbb aku jarang nayi lagu BI utk show2 nie.. the sweet memory hari tue bile aku diminta oleh judges utk nayi kembali smentara markah nk dikira.. so aku menyanyi la dlm dewan kuliah 2.. kire aku wat show amal witout dbyr.. rase seronok bile aku mdpt tepukan gemuruh.. bile dh abis.. penonton masih nk aku nayi lagi.. so aku kate xde muzik.. then judges pun suh nayi lagi.. dgn x nk mhampakn peminah (cewah2) aku nayi lah lagu MY destiny tanpa muzik.. aku nayi only 1 verse until chorus je.. no lebih2 ha..
gmbr kat atas nie aksi ngah nayi show amal 2 le..hi3.. bile nk umum kan sape menang dh pun tibe.. kitaorg nye la cuak.. akhir nye kita org x menang pun hadiah utama.. tp kita org menang 2 kategori.. pelakon pembantu wanita terbaik - ida dan pelakon wanita terbaik - min.. wlpun x menang adiah utama janji kita org enjoy.. gmbr kat bwh nie gmbr mase latihan n hari ptdgn drama..