Tuesday, August 4, 2009

SLMT HARI GURU..

"Kami guru Malaysia.. Berikrar dan berjanji.."
peh.. 2 la lagu keramat aku nati tue.. sampai la pencen nati n sampai la ke tua bakal pegang title "CIKGU FAIZAL" silap2 "CIKGU DEBOT".. ha3..

entri kali aku nk cite sal hari guru yang sememgnye akan disambut lewat 2 bulan dari hari yg sbnr di fakulti pendidikan UKM.. hi3.. mesti pelik kan klu korg bace.. sbb mase hari sbnr smua students kan cuti sem so x leh la nk disambut.. bile bukak sem baru baru la smbut.. nk dijadikan citer 22 julai 2009 baru le sambutan 2 blaku.. slalunye dh jd tradisi klu masuk thn 3 sure kene wat psmbhn utk hari tsbt.. sblm nie thn 2 kene jaga pameran n kitaorg penah menang gerai pameran tbaik ok.. hu3.. blagak ckit.. ckit jer.. lebih2 dosa.. peace..
So, kali nie kene wat psmbhn tapi psmbhn 2 sbnrnye pertandingan.. mama manis dgn rase confidentnte menyuruh kitaorg masuk sgala ptdgn yg dianjurkan pd hari kjadian.. ish3.. ape lagi kita dgn sifat baik dan menurut kata masuk je smua ptdgn yg ade.. antara ptdgn yg ade spt deklamasi sajak (jannah menang no3), pidato (amna saguhati) dan 2 lagi ptdgn yg aku nk cite pas nie..

ptdgn psmbhn kbudayaan tsha dan aku diberi mandat oleh mama manis utk create psmbhn kebudyaan.. ya ampun.. sbulat suara n bulat lagi perut sidiq (jgn mare.. ampun) kitaorg spakat wat tarian endang.. mase suntuk.. mama manis suke wat kezutan bagi keje last min.. so kat 1minggu je kot blatih.. penari2 kongkang(hehe.. ampun) yg menari iaitu wani, nadia, ana, ooi, samini, silas, zairol, azri n sidiq.. so praktis2.. pd hari ptdgn dpt no 3.. wpun step tarian dibuat dgn sndri oleh mereka wlpun lain yg diajar.. hi3.. tp sidiq jelatang pd hari kejadian..ha3.. ampun dipinta..
ptdgn yg lain plak ape lg klu bkn ptdgn kareoke.. aku la yg ecing mangsa keadaan akan masuk.. tp pdhal mengelinjin nk masuk.. ha3.. so, aku pun menkonfidenkan diriku masuk ptdgn tue.. wlpun agak nebes gile 1st msuk ptdgn nayi kat fakulti.. malu dpn lec2 smua nie.. pecah lobs.. mls nk pkir nk nayi lagu ape.. aku just plih lagu MUNGKIN by anuar zain.. kire lagu 2 lagu cari makan aku utk wat show kat ukm nie.. ptg 22 julai 2 ade saringan dulu lbh kurang 17 peserta.. dan hanya 6 org je ke final mlm 2.. so aku bjaya ke final.. ptg saringan 2 thanks byk2 kat geng yg turun bg support n sorak utk sokong aku.. antara yg ade petang tu,, ida, min, lini, ana, mokna, muni, sidiq, zila rmai lagi.. klu x sebut sori x ngat.. mlm 2 aku pun telah di make over kan spt biase make up artis aku tasha.. so bile gilirin aku mula nayi sgt mdebarkan nk naik atas pentas.. rmai plak lec yg aku kenali.. tp syukur aku pat wat psmbhn dgn lancar dan xde pe2 yg mganggu mlm tue.. dan dh tetulis rezeki aku mlm tue.. aku bjaya mdpt tempat pertama... :)
so guy.. pas nie aku akan tunjuk korg ape plak yg blaku disebalik tabir sbl, ptdgn nie blaku.. korg ngok smua dh get ready cantik je kan.. ngok la nati betapa haru birunya kitaorg sblm nk mula ptdgn.. so TUNGGGGGUUUUU... sblm korg out dri blog nie lyn lagu nie yer..

video

1 comment:

  1. wah dah ada blog tak bagitau pun...
    anyway gempak laa ur performance..mmg patut menang juara pun...mmg diva abis...

    ReplyDelete